Puss Jag har tidigare skrivit om vad jag INTE äter nu för tiden. Men har fått frågan om jag äter några saker nu som jag inte gjorde innan. Ja det finns det faktiskt. Över huvudtaget så äter jag annorlunda nu än förr. MEN inte för att jag måste. För det är många som undrar det inför operation.

Måste jag lägga om hela min kost efter en operation?

Ja det måste du! Men du kommer vilja det. Det kommer vara bra saker som din minimage vill ha. Och du måste lyssna på det. Inte fortsätta äta skräp för att du kan. Utan hjälpa kroppen lite genom att välja bra saker. Och till slut är det sådant som kroppen och munnen längtar efter. Men jag äter fortfarande skräp, det vet ni! Men bara ibland.

90% av mitt matintag är bra mat. Med det menar jag inte bara sockerfri och fettfri mat. Jag menar bra mat. Som bygger. Som gör nytta. Såsom bra fetter, bra protein och bra kolhydrater.

Vad åt jag aldrig innan som jag äter nu?

Ja ägg är en sådan sak. Har ätit ägg förr, eller ja i cirka 10 år, innan dess tyckte jag inte om det. Men har alltså ätit ägg. Men nu äter jag så mycket mer. I princip varje dag! I alla former!

Kvarg åt jag absolut inte innan. Strävt, surt och märkligt grynig konsistens, tyckte jag då. Men jag vande mig. Och nu står det alltid en burk kvarg i min kyl. Både naturell och med vaniljsmak. De andra smakerna är jag inte så förtjust i. Blandar hellre egna smaksättningar med frukt och bär.

Fun light dricker jag (tyvärr) nu. Det gjorde jag inte innan. Kan inte dricka vanligt vatten och väljer lightsaft för att bespara mina tänder. Men egentligen så gillar jag inte det, gillar inte att jag får i mig massa låtsas-socker hela tiden. Men nu är det så 🙂

Kaffe dricker jag mer av. Varför? Nja.. vet inte riktigt.. För att jag inte njuter av sötsaker i samma utsträckning längre. Så när jag vill ha lite gotti-gott (för blev det mat eller kaka) så brygger jag mig en kopp kaffe. Te drack jag mer utav förr, men är som ni vet ständigt förstoppad, så jag dricker i princip aldrig te längre. Desto mer kaffe!

Protein

Ja det är ju självklart. Åt ju så klart protein förr men nu jagar jag protein på ett sätt jag aldrig gjort. Försöker alltid prioritera protein på tallriken. Ägg, fisk, räkor, chiafrö, kvarg, quinoa, ost, nötter, kött, kikärtor, bönor… Och nu är jag hela tiden mer sugen på sådant. Sällan sugen på pasta och ris. Mycket sällan. Men jag tror ändå på att man måste hjälpa magen där i början. Jag åt inget bröd, pasta eller ris första 2 månaderna. Inget godis, ingen alkohol. Nu gör jag det, men tror ändå att man sätter ”stilen” för sig själv om man är lite hård mot sig själv i början.

Och jag har ju inte haft några biverkningar eller komplikationer efter min operation, och jag tror att det kan spela in. SÅKLART kan man få komplikationer trots att man äter ”rätt” men för min del så har det fungerat. Och också att jag nu, 3 år efter operationen, fortfarande känner mig mätt på min lilla portion

Ha nu en riktigt fin helg snart! Ta hand om er och håll avstånd!
Kram Louise

 

7+

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.