Vilken peppande dag jag haft. Riktigt peppande. Men lång.. Så nu ligger jag i soffan och slappar! Vad gör ni?

Men nu tillbaka till min peppande dag!

I början efter sin operation gör man lite tätare uppföljningar. I början hade jag telefonkontakt med en dietist och sjuksköterska från avdelningen där jag opererades. Sedan hade jag läkarbesök på min klinik 6 v efter operationen och 1 år efter operationen. Även blodprov där emellan tror jag, om jag minns rätt. Här och här kan ni läsa om min 1-årsuppföljning!

Efter 1 år

släpps man fri 🙂 då skickade min klinik en remiss till vårdcentralen med uppmaning om att kalla mig efter ytterligare 1 år för att kontrollera mina blodprover och se hur jag har det. Så egentligen skulle jag då kallats för kontroll för 6 mån sedan för min operation gjorde jag i oktober 2017. Men nu blev det lite försenat. Men idag var det dags!

Gastric bypass rutinprover

Hade tagit prover inför den. Och idag träffade jag den läkare som jag träffade sommaren 2017. Han som egentligen inte var så positiv till operation. Tyckte jag skulle röra på mig mer. Ge ”dieter” en chans till.. Men han ville väl, han var inte elak. Han lyssnade på mig och försökte göra så gott han kunde. Och han skickade en remiss till min regions klinik.

Men den remissen kom i retur. Jag uppfyllde inte kraven och hade inte rätt till operation på regionens bekostnad. Men ni vet väl att jag inte gav mig. Här kan ni läsa om det…

Idag…

idag var jag så peppad. Tyckte det skulle bli så kul att visa upp mig, det måste jag erkänna. Är så stolt över mig själv och min bedrift. Så kom han till väntrummet och hämtade mig. Kände uppenbarligen inte igen mig. Så berättade jag om mig själv. Och han sa ”jag blev liksom förvånad när jag kom ut i väntrummet. Det stod i min bokning att jag skulle träffa någon för återbesök efter överviktsoperation men så sitter där en smal kvinna i stolen”. haha! Det var alltså jag 🙂

Berättade om min resa

Om mina resultat och allt som hänt. Och han lyssnade. Berättade om vad han hade sagt till mig där för snart 3 år sedan. Berättade om hur mycket jag lärt mig sedan dess. Om ghrelinceller och hur mättnad/hunger styrs i kroppen. osv. Och han lyssnade. Jag berättade om hur noga jag är med mina regler (förutom träningen… den är fortfarande min akilleshäl..) och han var stolt. Och jag var stolt!

”Du borde jobba med detta”

Så sa han. ”du borde tjäna pengar på detta, du är ju grym på att förklara och inspirera”. Hur gulligt! Jag berättade att jag dock har ett underbart jobb som barnmorska och verksamhetschef på barnmorskemottagningar och det vill jag inte sluta jobba med (tror att jag är rätt bra på det också ;-)) och så berättade jag om denna sidan Lev Ditt Liv och mitt instagramkonto. Och han skrev upp det…

Så kom bästa kommentaren av alla:

Han sa att han skulle verkligen fundera på detta. Skulle tänka om vad gäller om det kommer en ny patient med övervikt som funderade på operation. Sa att han skulle hänvisa dem till mig 🙂 Är det inte fantastiskt? Så sa vi hejdå och han kramade om mig och sa ”jag måste faktiskt säga att jag är jävligt imponerad”. Det var det bästa jag kunde höra idag. En fantastisk egotripp. Även om jag egentligen vet det själv… Men att höra en läkare säga det, det smäller rätt högt!

Fattar ni att jag aldrig hade varit på denna plats i livet utan min Sleeve. Detta var den bästa ”medicinen” mot min fruktansvärda kroppsångest och trötthet och energifattighet och dålig självkänsla… Den allra bästa!

Proverna då?

Ja du. Han skrattade högt när han tittade på dem. Han sa att han tydligt kan se att jag äter bra och nyttigt. Både mina B12 och Albumin var högt vilket tyder på att jag är bra på att äta protein. HBA1C var lågt (ingen diabetes typ 2 i sikte…) och mitt järn och hemoglobin var väldigt höga. Allt var alltså riktigt bra. Inte bara ok. RIKTIGT BRA!

Och jag är så innerligt tacksam för mina Baricol! Finns inget bättre i livet. Jag får allt jag behöver och till och med mer än jag behöver 🙂 Mår så bra och mycket är nog tack vare dem!

Är fortsatt förstoppad. Men herregud. Det var jag lite grann innan också. Och vad gör det? Har ju hittat en bra rutin så jag klarar mig! Det är bara att acceptera.

Fattar ni vilken ego-dag! Är så stolt över mig själv!

Jämförelsebilder 1 år, framifrån

Kram på er och trevlig kväll till er alla!

Louise

Kommentarer

Inspirerande att följa dina inlägg. Har gjort det sen förra året innan jag påbörjade min resa.
😀😀

Vad härligt att läsa ditt inlägg och fantastiskt med den responsen du fick av läkaren som tidigare var skeptisk 👍👍

Du är fantastisk och dina inlägg är som trygg klippa att luta sig emot när man behöver inspiration . Du är verkligen en sann inspiratör och värd allt beröm i världen. Tack för att du är så generös.

Så kul att läsa, vilken revansch! Har du funderat på att skriva en bok? Den bok som finns är ju skriven av en utomstående som ej är opererad. Du har ett helt annat perspektiv!
Jag kan formge den, hehe! 😁

En annan tanke jag haft: Hur underbart vore det inte om Mama Mia öppnar i Norrköping !? 😁

Har funderat på detta… får bli nästa steg! Jag vet! Men vi utökar mer och mer så svart kanske!! Hur mår du?
Kram Louise

Hoppas att jag får lika fint bemötande där om några veckor när det är min tur för tvåårskontroll. Har ju inte så bra erfarenhet av det stället tyvärr… 🤔☹️
Det började ju sådär när jag ringde och efterlyste en kallelse. De hade ingen aning om mig och min remiss och vadå provtagning? ”det har vi inga rutiner för…!” 🤔😔
Men lite positivt tänkande framöver, nu kan det bara bli bättre!! 😜😝

Idag är det två veckor efter op och jag mår toppenbra! Jag kan äta allt jag testat och inget smakar konstigt eller landar konstigt. Men jag håller mig till tex. kesobröd ist för vanligt bröd än så länge.
Nu ska jag bara landa ett jobb också (får besked från två st nästa vecka) och kirra en sekelskiftesvåning (vi har en på g) och sen är livet perfekt. Efter att jag gått ner sisådär 45-50 totalt då. Och då är det väl dags för barn nr tre. 😜 Just det, gifta oss ska vi göra däremellan, helst i sommar.
Kommer dock fortfarande ha tid att formge din bok, GLÖM ALDRIG DET! 😀
Kram

åh vad glad jag blir hjärtat!
Blir det bok så ringer jag dig! Börjar faktiskt allvarligt fundera på det ☺️
Stor kram och hör av dig hur det går!
Kram

Magiskt. Så himla bra.
Förra veckan när jag var på min vc i ett helt annat ärende så slutade det med att jag satt och guidade/tipsade min läkare kring en obesitasoperation.
Han hade fått hjälp av en kollega med remiss. Men han va osäker på sleeve eller gbp. Vi hade en mkt intressant diskussion. Det slutade med att jag önskade honom lycka till 😂

Vilken inspirationskälla du är och grattis! =) Precis sånt här behöver jag läsa inför min Sleeve! <3

Hejsan du är en förebild för mig jag har alltid haft problem med min vikt har diabetes typ 2 högtblt och tarmfickor.Min läkare som jag går hos skickade en remiss till Regionen på sunderbynssjukhus fick vänta i sex månader fick komma på ett gruppmöte sen vänta 1 år till nästa läkarbesök och där fick jag avslag för en operation på grund av min ålder 62 år och mina tarmfickor.Men jag gav inte upp för det , bokade tid på Hermelinens sjukvård där fick jag träffa en fantastisk bra läkare Anders Nilsson
I november månad 2019. Fick en operation tid den 27/1 i dag är opererad och mår förträfligt bra.Det blev en sleev operation.Jag går ner i vikt sakta några hekton per vecka.
En glad och förväntans full tjej som vill få ett bättre och hälso sammare liv i kiruna😊

Åh vad roligt! Tack för att du delar med dig! Kram på dig och hör av dig om du undrar något. Kram Louise

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.