Hej på er! Ni är fullt upp i midsommarfirande kan jag tro? Även jag! Men jag har hört att vissa önskar tips till puréperioden, så här kommer det! 🙂

Jag fick reda på att puré betyder allt man kan dela med en gaffel och det tog jag fasta på. De allra första dagarna var jag mycket försiktigt och åt väldigt mjuk mat, ordentligt passerad och riktigt lös purémat, typ lös potatismos osv. Men sedan blev jag lite mer djärv och vågade ta ut svängarna mer, när minimagen vant sig lite vid fast föda.

Då vågade jag köttbullar och mjukt kokta grönsaker som jag sedan mosade på tallriken och åt försiktigt.

Kvarg åt jag mycket. Ibland med lite cashewsmör eller jordnötssmör. Här med kanel. Ibland med lite äppelmos. Perfekt mellanmål!

Nedan ser ni äggröra och köttbullar. Perfekt lunch!

Avokado är toppen. Här med lite kvarg till!

Omelett är perfekt. Fyll med ost och för du kommit längre fram i puréperioden, lite vällyckad salladslök. Skinka? Oliver?

 

 

Chiapudding ska man vara lite försiktig med, då chiafröna kan svälla i magen. Men smoothiebowls är toppen. Gör en tjock smoothie och servera i glas eller tallrik istället. I slutet av puréperioden kan du prova chiafrö. Se tips på recept här.

Tonfisk är toppen. Fisk i alla former. Här nedan ser ni kall tonfiskröra med fint hackad lök, kvarg, lite majonäs och fint hackad kapris. till det lite bitar av gurka utan skal. Och en ägghalva med lite skagenröra på. Så gott en varm sommardag!

Och här ser ni laxmousse. Sök recept på nätet, just denna hade min mamma gjort till mig. Till det lite mjukt kokta grönsaker och potatis. Alltså hur gott! Laxmousse var för övrigt min favoritmat som liten. Åh vad sugen jag blev på det nu. Måste göra det i veckan…

Bjuder på en sista bild på torsk, potatis och vitvinssås. På bilden ligger även en sparris och just den ska man vara lite försiktig med. Den är trådig i konsistensen och det kan var dumt för lilla nyopererade magen, så hoppa över den, ni som är i början av purékosten!

Ha nu en fantastisk midsommar. I helgen bjuder jag på bilder från mitt firande och recept på de rätter vi hade på bordet!

Kram på er!
Louise

4+

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.