Gjorde två riktigt bra saker i veckan. Gjort många bra men 2 riktigt bra 🙂

Fisk i form istället för folie:-)

Dels en fiskrätt som är så enkel med innerligt god. Som fisk i folie men för många. Och dessutom är det så svårt att få loss allt från foliepaket tycker jag. Har ni märkt det också?

Så jag gjorde fisk i folie men i en form. Fungerade utmärkt!

Ta vad ni vill men kokt potatis i botten och fisk på toppen är ett måste!

Ta en ugnsform!Jag tog kokt skivad kall potatis först. Sedan hackad salladslök och salladskål (alltså rå salladskål är ju Såå äckligt men tillagad…? Yummi!), körsbärstomater och så skivad färsk jalapeno till mig. Sedan en skvätt vitt vin och en skvätt grädde. Behövs inte så så mycket för allt saftar ihop sig så bra! Och så salt och peppar. Och dill hade jag också!

Och så på med folie, riktigt mycket så det verkligen täcker hela formen! In i ugnen på 200 grader i cirka 25-30 min. Potatisen är ju kokt så det är bara fisken som måste bli tillagad, det går snabbt!

Så mumsigt. Såsen smakar som världens lyxigaste sås, och så är det bara vin, grädde och salt och peppar! Så gott alltså! Och snabbt fixat. Himla bra just när man har kokt potatis över. Fisk har jag alltid i frysen och grönsaker kan man liksom ta vad man har!

Riktigt underbar äggröra till mellanmål

Hade väldig många kokta ägg över. Eller över och över… De går ju alltid åt. Men jag hade kokt mer än jag kunde äta en gång så då kom jag på det här! En underbart salt röra med massa ägg som var perfekt som mellanmål några dagar i veckan. Hade det i små knäckeskålar eller på finncrisp!

Hacka massa kokta ägg (jag hade nog 6-8 st). Lite hackad rödlök, dijonsenap, kaviar, hackad dill, pepparrot från tub och så hälften majonäs och hälften naturell kvarg. Svartpeppar så klart!

Blanda och käka! Så gott alltså. Och jag som inte ens gillade ägg för några år sedan 🙂
Det var helgens mattips! Vad gör ni idag?

Kram till er alla!
Louise

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.