Hej på er! Här är det full vinter. Jag tycker sådär om snö… tråkig jag är va? Men det är ju så kallt. Och blött och massa kläder och vantar som tappas och överdragsbyxor som gör en handikappad när man tar sig fram. Nej, tacka vet jag sommar och svettig sol. Det är mer för mig! Men barnen gillar det så klart, så jag står ut lite grann men hoppas det smälter ganska snart.

I måndags var jag med min store son i skolan och det var underbart. Så mysigt och välbehövligt att få en inblick om hur det fungerar där på ”riktigt”.

Nu till annat!

En fråga som återkommer är:

Hur gör du när du ska beställa mat på restaurang? Hur väljer du?

Louise i vit topp m volanger, rött läppstift

Har redan skrivit något inlägg om det men här kommer lite fler:

Barnmeny

Inte så kul och helt ärligt, inte alltid tillåtet att beställa därifrån. Men testa. På McDonalds gör jag så i alla fall. Tar en cheeseburgare och en liten pommes. På Ikea likadant. En barn-köttbullar. Det är perfekt.

Dela med någon

Ja, ibland har jag turen att gå på restaurang med min bästis som också är sleevad. Perfekt. Då burkar vi dela en rätt.

Be om halva portionen

Visa upp ditt kort, om du har något, som säger att du är överviktsopererad och inte klarar hela portioner. Oftast drar de av på priset, om inte 50% så i alla fall lite grann. Har ALLTID fungerat för mig. Aldrig fått ett nej faktiskt. Om du inte har ett kort, säg som det är. Alla vet nu för tiden, vad det innebär att inte kunna äta stora portioner efter en operation. varför slösa på dyrbara råvaror.

Beställ precis vad du vill

Och ta hem resten i en Doggy-bag. Det är inte pinsamt. Och tycker du det, skyll på att maten var så oerhört god att du vill ha med dig hem så du får äta det igen imorgon. Vem tar illa upp liksom? Ingen!

Hands on tips:

Nelly’s

Här har ni en meny från Restaurang Nelly’s i Helsingborg.

Hur kan man tänka här då??

Mina tips är:

Välj en förrätt eller två. Det gjorde jag en gång. Så gott. Orkade inte riktigt två förrätter men nästan.

En annan gång tog jag en huvudrätt till höger. Tog oxfilén. Oj så gott. Sa som det var (opererad) och fick halv portion till halvt pris. Perfekt storlek till mig blev det!

Räkmackan nere till vänster är ju inte fel. Du kan hoppa över brödet och koncentrera dig på räkor och ägg och grönsaker. Perfekt proteinrik rätt!

Millennium

Nere har du en meny till. Denna från Restaurang Millennium i Höllviken:

Hur hade jag tänkt här då?

Bästa är ju förrätterna. Skagenmacka? Fisksoppan är ju perfekt! Texasvingar (som de dessutom är kända för där). Perfekta för oss. En gång tog jag en hel huvudrätt och bad om resterna i en burk med hem. Gick utmärkt. Det var nog Älgfärsbiffen om jag minns rätt.

En barnportion av Bolognese?

Det var man tips angående restaurang. Jag ser INGA som helst problem med att gå ut och äta. Värre var det nog första halvåret efter operationen, då var det lite svårare för jag åt så himla lite och hade inte helt lärt mig hur jag skulle äta bra, och lagom långsamt, så det kändes lite slösigt.

Ps. Jag dricker oftast vin på restaurang. Inga bekymmer där heller. Vinet kommer ju alltid in innan maten. Så då dricker jag det mesta utav det, så att jag bara har några klunkar kvar att ta tillsammans med maten. Perfekt!

Louise skålar med kameran i ett glas rött vin.

Ha en fin dag mina läsare.

Har ni sett gilla-knappen här nere under varje inlägg. Inte så tydlig som jag skulle vilja ha den men ska försöka få en annan men så länge…tryck gärna på gilla-symbolen om ni gillar vad ni läser, så vet jag vilka inlägg ni verkar gilla bäst!

Eller skriv för den delen, det tar bara någon minut. Skriv om ni önskar något speciellt eller undrar något. Det kan ibland ta några timmar innan o kommentaren syns, det är bara för att jag måste godkänna den innan den hoppar in.

Kram på er till tusen!

Louise

 

 

2+

Kommentarer

Hej! Jag fick ett himla bra kort av min klinik att visa upp. På det står det att jag är magsäcksopererad och bör ges mindre portioner. ❤️
Kram Louise

0

Hej
Är också sleeve op. Sedan sommaren 2017.
Jag och min man beställde alltid bara en rätt på restaurang, jag åt det jag orkade, viljet inte var mycket i början, sedan åt han upp resten. Funkade hur bra som helst vi bad alltid om 2 assietter( portionerna är ju jättestora utomlands, vi reste en del under min första tid) i dagsläget så fungerar barnportionerna bra, och doggybag!!
Ha en fin dag mvh heidi andersson

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.