Ibland är genvägar bra, tycker ni inte? Jag är inte överförtjust i halvfabrikat men vissa produkter har jag ändå anammat. Färdig potatisgratäng är en sådan. Jag älskar potatisgratäng. Jag menar; potatis, grädde, smör och vitlök tillsammans.. vad kan gå fel liksom 🙂

Men det tar rätt lång tid att göra. Blir så klart allra godast när man gör den själv. Men köpe-gratäng går faktiskt inte av för hackor. Bra grej som kommit i butikerna sista åren. Tycker ni inte?

Förra helgen blev detta middagen på fredagen! Färdig kassler, färdig gratäng och så grönsaker till. Himla bra snabb middag! Och så råstekte jag broccoli till, med lite vitlök. Bästa sättet att äta broccoli på, om ni frågar mig! Sönderkokt kål är ju det absolut värsta som finns. Kokt al dente är det ju himla gott, men råstekt så att det fortfarande finns en hård kärna i mitten är det absolut bästa. Och lite svartpeppar och vitlök på slutet i pannan är som pricken över i:et!

Vad äter ni idag?

Denna fredag blir faktiskt också köpe-gratäng. Ett annat smart sätt att göra en snabb middag!

Har ni köttfärssås över? eller kanske tacofärs? Blanda detta med färdig potatisgratäng. Kanske några tomatskivor på toppen? Och riven ost. Gratinera i ugn tills det fått en fin yta. Och en god sallad till! Mycket uppskattat av barnen (och vuxna) och en riktigt snabb rätt att få till om tiden är knapp! Och ett bra sätt att ta hand om rester! Har dessvärre ingen bild att visa men om jag hittar en i gömmorna (bland tusentals matbilder i mobilen) så lovar jag att uppdatera!

Uppdatering efter kvällens middag: hoppas ni provar detta någon gång, det är super-uppskattat att alla i familjen och så enkelt att göra!

Ha nu en riktigt fin fredag!

Louise

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.