Hej!

Hur gör ni med ert vatten? Dricker ni vatten ur glas eller flaska. Jag har sedan operationen bara druckit ur flaska. Det är lättare att hålla koll på hur mycket jag får i mig på det sättet. Men jag har bytt flaska många gånger och provat mig fram.

Från början hade jag en glasflaska som rymde 300 ml. Det var lagom då.

Drack dessutom med sugrör för att inte råka ta för stora klunkar för det gjorde så ont i lilla minimagen. Så gjorde jag nog de första 3-4 månaderna. Satt till och med med sugrör framför datorn på jobbet.

Sedan har jag fått fina flaskor av Baricol. De har jag också använt i omgångar. Har blivit lite utav en flaskexpert, haha. De ska helst vara i glas för jag tror inte att plasten är så bra för oss. Måste ha en stor öppning i halsen. Svårt att förklara varför men annars blir det så svårt att dricka.


Den ska också helst kunna innehålla rätt mycket, så man inte måste fylla på så ofta. Gärna 600 ml minst.

Dessa två använder jag mest nu. En stor från Baricol som rymmer 1200 ml (wow vad bra!), dock i plast. Och en som rymmer 600 ml men är i glas med ett skyddade silikonhölje.

Glasflaska m grått silikonskal. Tågkupé i bakgrunden

Nu till mitt tips för dagen. Det är nämligen så svårt att få flaskorna rena. Håller ni med? Jag brukar lägga dem i vatten och diskmedel och sedan handdiska hjälpligt. Men det blir inte rent längst ner. Snuskigt.

Läste ett tips I en tidning häromdagen och jag provade och det funkade perfekt!

Man häller i lite okokt ris och vinäger i botten på flaskan, jag tog cirka 2 msk ris och 3-4 msk vinäger.

Sätt på korpen/locket och sedan skakar du utav bara he-te. 🙂 Vinägern blir helt grumlig, antagligen från riset också men även av smuts och kalk i flaskan tänker jag.

Den blev verkligen helt ren i botten. Jag sköljde flera gånger med vatten och sedan blev den perfekt fin igen. Glömde ta ordentliga före-efterbilder, men ni får lita på mig!

Det var dagens tips!

Vill ni läsa mer om vatten efter en överviktsoperation, så kan ni ni läsa om det här.

Kram på er

Louise

Kommentarer

Tack för bra tips,nu är mina flaskor rena och fräscha igen:) 🙋🏼‍♀️ Har kastat flera stycken för att de blivit så snuskiga 🙄

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.