Hej på er! Måndag idag och VAB för mig. Min son 3 år är fortfarande febrig och sjuk, så idag har vi en film- och Memorydag. Skönt faktiskt. Det enda som är dumt är att jag inte är lika noga på maten när jag är ledig. Borde egentligen göra matburkar som jag brukar till jobbet, och äta från dem.

Hänga på kylskåpsdörren när man är hungrig är ju aldrig bra. Eller hur? Har haft lite dumma tankar i helgen. Även jag gör många fel ska jag säga, men jag intalar mig att det inte är fel, utan det är så livet är. Just helgen har varit kantad av en fruktansvärd ägglossningsvärk. Ont i magen, sötsugen. Orkar mer mat, slarvar med maten. En chokladbit här och en kaka där. Mellan måltiderna alltså, vilket jag egentligen inte tillåter mig själv. Äter ju alltid onyttigheter, som ni vet, men brukar spara dem till man inplanerade mål med 3 timmars mellanrum, men nu i helgen… icke…

Ökar 1 kg i vikt. Alltid vid ägglossning. Och därmed också helt svullen över magen. Vad händer då? Jo, då börjar jag känna mig stor och tjock och hemsk. Usch… Gillar inte att jag känner så för egentligen tillåter jag mig inte att känna dumma saker om mig själv. Vill bara hylla min kropp och aldrig komma in i sådana dumma destruktiva tankar. Men ägglossningen ger också massa känslostormningar som är svåra att bryta.

Min make kom med ett bra råd; jag får bara acceptera att det är så 2 dagar i månaden. Men det är så svårt. Blir besviken på mig själv som har sämre karaktär och sedan blir jag besviken på mig själv att jag blir besviken på mig själv. Är ni med?

Dumma dåliga negativa spiral. Men idag är det bättre. Inte ont, vågen står på vanlig vikt igen och jag är inte lika sötsugen. Så jag vet ju egentligen att det alltid går över, men när man är där, mitt i alltihopa, då är det så svårt att ta sig ur de där tankarna.

Vägrar tycka illa om mig själv. Har gjort det i så lång tid så det är slut på det nu. !

Idag har dagen börjat med mina vanliga rutiner dock. Först Lacrofarm utrört i päronyoghurt.

Sedan 600 ml vatten efter en stund. Sedan lite av min krämiga äggröra och två finncrisp med goda pålägg. Baricol så klart. Och kaffe – ännu me iså klart! 🙂

Nu kaffe och en småkaka från i helgen (fullt godkänt i min bok! – det är bara när det blir 2 och 3 och några chokladbitar och sedan en macka mitt i alltihopa – som jag inte gillar!). Har också en ny vattenflaska förberedd här. Har en varm go gosse bredvid mig. Bra början på dagen!

Lunch blir resten från min goda lax i helgen. Och i eftermiddag kommer min mamma så hon kan lösa av mig och vara hemma med sonen imorgon.

Kan ni ha en fin dag?

Kom ihåg att även om jag påvisar att jag följer alla mina regler efter överviktsoperation varje dag, så gör jag det INTE ibland också. Jag är en vanlig människa och är har vanliga vanor och ovanor 🙂

 

Kram på er!

Louise

1+

Kommentarer

Hej Tina, jag ni får inte tro att jag inte är mänsklig 🙂 Kanske borde berätta mer om lite små misslyckanden och slarv? Vad tycker du?
Kram
Louise

0

Känner så igen mig i detta. Julveckan blev inte bra för mig. För mycket mat, för fet mat för mycket sött. Gick upp några hekto. Nyårsveckan ner igen. Sedan en vecka i fjällen med massa god mat och fika. Upp igen. Sedan ner, lite mer. Och så lite upp… Nä, jag har kommit in i ett mönster med lite för mycket sött om kvällarna, även om rutinerna på dagarna sitter för det mesta. Vill verkligen inte hamna i ”bantartankar” igen, utan försöker att hålla huvudet kallt och komma tillbaka till goda rutiner. Men svårt!
Jag har gått ner 35 kg sedan min gastric sleeve i juni, och har alltså pendlat runt samma vikt en månad nu. Men har haft ett par platåer även tidigare, som gett sig efter ett tag. Hoppas komma ner 10 kg till, men får se vad kroppen bestämmer sig för. Jag är eg ganska nöjd med hur jag ser ut, men har mentalt ställt in mig på -45 kg… Får se hur det går…

Tack för dina inlägg, en stor inspiration och så mycket som jag känner igen mig i!

0

Hej Sara, vad glad jag blir att vi alla kan hjälpa och inspirera varandra. Vi alla går ju igenom ungefär samma saker! Heja dig, kämpa på. Inte banta, bara ändra tillbaka till bra rutiner kanske?
kram på dig!
Louise

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.