Godmorgon på er!

Ja nu blev ni kanske förvånade? Att även jag säger hej här efter en lång tids avbrott. Sist jag skrev till er var i november, ser jag. Det är inte något aktivt beslut som gjort att jag ”slutat” blogga men plötsligt var det inte lika kul längre. Hade inte något vettigt att säga. Och så gravid på det.

Hade ingen inspiration till att vara inspirerande 🙂

Men jag har saknat er. Finns alltid på Instagram och gör ofta uppdateringar där men att sätta mig och skriva lite längre såhär blev plötsligt jobbigt…

Idag är det andra dagen i April 2022. Och jag har gått 10 dagar över mitt beräknade förlossningsdatum. Som barnmorska så vet jag att det inte är något ovanligt och farligt. Men som gravid och blivande trebarnsmamma så tycker jag inte det är så kul. Vill att han ska komma till oss nu!

 

Hur har det varit att vara gravid?

Svårt att sammanfatta en hel graviditet här på några rader men över lag kan jag säga att jag mått oförskämt bra. Detta var den lättaste graviditeten jag haft. Har ju två fina pojkar och väntar en tredje. Killarna är 11 och 6 och de föddes innan jag gjorde min Sleeve hösten 2017. Så denna gång var jag normalviktig när jag in i graviditeten vilket var första gången!

Jag har inte helt gillat att gå upp i vikt, svårt att plötsligt se kilona öka på vågen igen efter att de försvann där efter Sleeven. Men fick bara skärpa mig och påminna mig själv att det var meningen. Och nu längtar jag något oerhört till att få ”min” kropp tillbaka igen. Till att kunna röra mig ordentligt igen, gå promenader. Och att återgå till mina fina regler jag har efter operationen. För det har det varit lite si och så med, speciellt nu på slutet.

Varför?

Ja… Många anledningar. Och jag ska beskriva det närmre en annan gång. Men nu spå slutet handlar det mest om att det är svårt att få till rutinerna som man ska. Magsäcken har känts så liten att jag fått äta väldigt små portioner. Så små som i början efter operationen faktiskt. Och då var jag ju tvungen att äta oftare. Och så blir det lite hattigt. Inte så perfekt proteinrik mat alltid. Och mer skräp och småätande. och jag ÄLSKAR ju att hålla mina rutiner och äta som ”jag ska”. Så nu är min plan att föda barn, njuta OCH att återgå till att äta var tredje timme med bra mat!

Och så längtar jag till mögelost! Haha! Som gravid ska man inte äta det. Och det är något jag saknat. Ostar är ju livet! Så det ligger 4 härliga mögliga ostar i min kyl och mognar som tusan (precis som jag hahah) och bara väntar på att få lite uppätna av icke-gravid Louise!

Hur är det med er? Berätta hur ni haft det sedan vi sist hördes!

Jag ska skriva här lite oftare nu, vågar inte lova någonting om hur mycket och hur ofta. Men så klart ska jag beskriva mer hur det varit att vara gravid som Sleevad. Och hur det går att återkomma till min egen kropp och mina egna rutiner! Vi hörs alltså! Nu får ni hjälpa mig att tänka på mig idag så att han kommer idag!!

kram till er alla!

Kommentarer

God morgon Louise!
Härligt att du är tillbaka!! Lika som jag sa till Ursula igår så är du också saknad!
Nu hoppas jag den lille vill titta ut snart och att du sen tar hand om er och övriga i familjen.
Men sen får du allt återkomma med lite inlägg, alltid lika trevligt när du skriver/lägger ut på Instagram.
Ta hand om dig och Lycka till med förlossningen! 🙂 Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.