Gör man det? Sparar pengar? Man gör ju ofta om hur mycket pengar som läggs på nya kläder osv. Kan man verkligen spara som opererad?

 

Mat

Ja i vissa avseende så kostar ju numer mat mindre. Halva portioner på restaurang och hemma blir små rester plötsligt en bra lunch till jobbet nästa dag.
Men å andra sidan märker jag att jag numer faktiskt köper dyrare mat. Vill mata min kropp med Good Stuff! Köper ekologiskt i högre utsträckning. Bra livsmedel. Men också lite lyxigare mat.

Så klart äter jag skräpmat! Men väldigt sällan. Blir lite smått illamående av fet och friterad mat. Funkar som akutmat ibland. Men vill hellre ha färsk fisk och skaldjur. Lyxiga grönsaker och bär. Fina charkprodukter. Och det är, ärligt talat, lite dyrt. Även om jag blir nöjd med ganska lite.

Men en stor spara-sak är att jag inte längre slänger mat. Sparar på allt. Ni kan läsa lite här om tips på just rester och vad man kan göra på dem!

Kläder

Ja så klart har jag köpt kläder sedan viktnedgången. Ganska mycket, absolut. Men jag har också hittat gamla saker i garderoben som jag nu kan använda. Och fått kläder av kompisar som tröttnat på annars helt perfekta klädesplagg. Det är liksom lite lättare att låna och ”ärva” nu när man är en strl M.

Och vet ni, jag byter inte heller storlek titt som tätt. Så de kläder jag köpte 1 år efter op, de passar än! Annat var det förr. Ofta blev kläder för små, jag ledsnade och slängde/skänkte bort dem och fick köpa nya när jag gått någon diet igen. Känner någon igen sig?

 

Testa nytt och igen?

Ja det lade jag mååånga pengar på förr. Ny diet? En nytt träningskort? Pulver? Nya träningskläder? Så många pengar som lades för att jag skulle få inspiration. Nu? Inte massa ”prova på”. Har hittat min rutin i mitt liv och håller mig till den.

Har inte köpt något sådant nytt alls sedan op. Träningskläder har jag ”ärvt” av en vän och av svärmor och absolut inga diet-saker kommer över min tröskel någonsin igen!

 

Jag vet inte riktigt om jag egentligen sparat så mycket pengar efter min operation. Det går nog på ett ut, om jag ska vara ärlig. Men det är ju inte riktigt därför jag gjorde operationen 😂

Men en kul tanke ändå!

Nu ska jag till jobbet. Har världens bästa jobb men just nu har jag lite för mycket att göra och det tar mycket energi av mig. Därav inte så mycket inlägg här just nu men jag är här! Jag ska ingenstans!

kram på er

Louise

11+

Kommentarer

Åter igen, som jag känner igen mig i det du skriver. Tänk att kunna ha samma kläder två år senare utan viktpendling emellan, det är lycka🥰

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.