I min kamp mot allt överdrivet slängande av mat så kommer här ytterligare några tankar.

Denna gång kring dryckerna.

Förr har jag utan tvekan hällt ut slattar av både mjölk och saft och vatten. Kokat för mycket kaffe och hällt ut det mesta i vasken.

Men inte nu längre.

Jag dricker ju inte till maten men tre i familjen gör det. Och oftast ser det ut så här efter att måltiden är klar.

Jag tvingar ingen att äta och dricka upp (för det är en av orsakerna till att jag själv blev så tjock – för att jag ALLTID åt upp allt som låg på tallriken) men det är så onödigt att slänga detta.

Så glasen hamnar faktiskt i kylen. Och de får det serverat till nästa mål. Eller så tar jag det själv i mitt kaffe eller häller det i såsen som ska koka.

Vad spelar det för roll? Vi har gemensamma bakterier här i familjen.. Kanske inte väljer att ge det till gäster men man vet aldrig ??? (nu kommer jag få rädda gäster här! )

Allt som oftast blir det en slatt med vanligt vatten eller vatten m lite fun light i, i mina vattenflaskor. Och vad är det för ofog att hälla ut det pch sedan fylla påse nytt. Gör ni så? Så gjorde jag ALLTID förr. Men inte nu längre. Ärligt, hur gammalt är vattnet?

Glasflaska m grått silikonskal. Tågkupé i bakgrunden

Ett par timmar högst. Äckligt? I think not!

Så nu fyller jag upp istället för att tömma och fylla i nytt.

Dagens fredagstankar. Glöm inte att koka mängden kaffe ni ska dricka ELLER häll upp på termos och spara till senare. Låt det inte bara stå och bli gammalt och bränt.

kaffetermos, macka med avokado på ett burklock

Kram på er!

Louise

Ps, gillar ni mina tips om att matspara eller är de jobbiga?

Kommentarer

Älskar dom 👌🏻
Jag kastar INGET här hemma o mina barn tycker nog jag e knäpp.
Deras rester blir ofta en måltid till mig.
Tråkiga grönsaker/potatisar ner i vatten in i kylen ett dygn är dom hårda o fräscha igen.
På hösten är ofta frysen full m sommarens överblivna korvbröd .
Vik ut korvbrödet ,platta m handen ,ketchup~ost~skinka = så in i toastmaskinen så är det varma mackor.
Innan jag berättade de för dottern så trodde hon det va formfranska 😊

0

Gud vad bra tips! Jag brukar också ha korvbröd i frysen. Och blir de sådär tråkiga så lägger jag fram dem så de torkar helt och mixar sedan till ströbröd!
Kram
Louise

0

Hej, jag gör precis så…. alltid, så det är inget nytt för mig, men det är roligt att höra när andra tänker så också. Det slösas mycket på mitt jobb mat slängs och frukt och dricka, jag blir bara ledsen.
Då blir jag glad att du tänker så, hoppas folk läser det och börjar tänka om.
Kram och Glad Påsk
Lotta

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg