Söndag. Ligger med benen under en filt soffan. Lite dagen-efter… Var på världens helkväll igår. Blev bjudna av vänner på avsmakningsmeny på Restaurang Quan i Malmö. Oj oj oj. Så gott och underbart. Vilken kväll. Men prosecco i glaset från kl 16 gör sitt för dagens energinivå! Precis som det ska vara. Sen kväll blev det inte eftersom hela stan stänger kl 20, allt enligt restriktionerna! Men super-bra egentligen, att börja tidigare och runda av tidigare! Och innan sänggåendet på hotell så hann vi med hämtmat från Max också!

Super-dupergod mat. Så där så man sitter och säger oj och uj och wow och mmm hela tiden… Så gott att bara två av de 8-10 smårätterna bara hamnade på bild. Då kan ni ju tänka er…

Vill bara förtydliga att alla C-19-rekommendationer följdes och att vi testade oss för C-19 precis innan. Även om jag själv tar ansvar för mig själv och min familj så vill jag ni ska veta det! Nog om det:-)

Men kvällens tur gör ju att man är lite trött idag. Ingen fara, ganska skönt faktiskt. Barnen leker ute och jag läser skvallertidningar och skriver till er! Och gör veckans mat-planering! Det är en stående söndagssyssla för mig. Jag började med det långt innan min Sleeve men sedan operationen blir det extra bra och enkelt att göra så!

Veckohandla

Ja istället för att ständigt ställa sig själv eller familjen samma fråga: Vad ska vi äta idag?

Så bestämmer jag 5-7 middagar och handlar på e-handel utifrån det. Då vet jag att jag har middagar och frukostar och frukt och så vidare hemma. Inga akut-handlingar med trötta barn kl 17 på vardagar. Jag e-handlar och hämtar upp maten på vägen hem, på måndagar. Så klart kan man ändra om och ångra sig och bli sugen på något helt annat ibland. Men på det stora hela så sparar detta så mycket tid och energi för mig. Jag vet att det finns hemma till många middagar, mellanmål osv.

Gör ni så här? Eller har ni några andra tips för att sparar på tid i vardagspusslandet?

Helgen i övrigt?

Ja helgen har ju varit lång för mig. Ledig 4 dagar! Så skönt att komma ner i varv på riktigt. Njutit av barnen och maken och mig själv! Gjutit en platta till våra fyrfackskärl/soptunnor. Utflykt till Lund med barnen. Mysiga middagar. Långa frukostar. Kaffe på sängen. Kaffe i solen. Och så idag: sovmorgon på hotell i Malmö tack vare barnpassning av mina föräldrar med en härlig hotellfrukost! Bjuder på bildkavalkad nedan!

Ha en underbar söndag!
kram

Louise

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.