Hej, är någon som jag: ganska deppig just nu?

tror absolut det har med Covid-19 att göra. För annars leker livet just nu. Jobbet jul och inspirerande. Familjen mår fint och allt är egentligen toppen runt omkring mig. Men något tynger hela tiden. Svårt att få energi. Svårt att bli riktigt glad.

Helgen startade hos min syster i fredags, hon har fyllt 50 i veckan. Jag firade henne redan på midnatt, när hon fyllde 50. Körde dit sent och ”landade” vid midnatt. Hade med mig smörgåstårta och champagne och överraskade henne tillsammans med henens familj.

Men nu i fredags var vi där allihopa. Min man och våra två barn. Bjöds på hamburgare och marängsuisse. Mums. Men en sådan efterrätt är verkligen hatkärlek nu för tiden. Ser såååå gott ut och smakar underbart. Men två-tre skedar in… Ajajaj. Det går liksom inte. Mår illa och vill absolut inte ha mer. Bra ju! Egentligen! Eller hur?

Det var ju precis detta jag ville åt, med min operation. Att jag inte vill ha mer. Räcker med lite… Men ändå.. 3 år efter op och jag glömmer ändå. Lägger upp ganska mycket för att det ser ju så gott ut. Men pytte-lite räcker, sedan är jag helnöjd!

Lördagen

Hemmahäng. Inte mycket gjort och det var ganska skönt. Tittade på Cityakuten på tv en hel del. Bakade kärleksmums. Gjorde oxfilé med hemmagjord bearnaisesås och stekt brysselkål (glömde fota) men det var så gott. Men både jag och maken konstaterade (som ätit oerhört lite kött kött senaste tiden) att magen fick fyra hörn och var helt ”bråkig” efteråt. Så vi återgår till vår kött”fria” kost igen. Mår bättre av det. Mycket bättre!

Vad gjorde vi mer? Åt god frukost. Förberedde nattjästa bullar till söndagens frukost. Tittade på film hela familjen. Ja hemmahäng.

Söndagen

Ja klockan är halv tolv och det börjar bli dags för lunch. Sitter här i köket och skriver till er. Kylen ekar dock ledsamt tomt. Ska strax handla. Veckohandlar alltid på Willys.se och hämtar upp det efter jobbet på vägen hem från jobbet på måndagar. Denna veckan blir det bland annat rotselleristroganoff, viltlax med lingon och currytonfisk med pasta. Något som lockar?

Vad gör ni idag?

Nu ska jag svänga ihop lite äggröra till oss till lunch. Och en nybakad bulle till. Gjorde dessa. Så himla bra med nattjäst deg alltså! Älskar det!

Ha en ljuvlig söndag. Nu känner jag plötligt lite mer pepp… Blir nog bra, allt, till slut. Det är bara att köra på, snart har vi en mer ”normal” vardag hoppas jag!

Kram Louise

 

Kommentarer

Samma känsla här, man är liksom lite ”off” nu för tiden. Hoppas det vänder snart! Jag brukar alltid bli lit emer pepp mot våren och sommaren, så om inte annat längtar jag dit 🙂

Låter gott med speciellt rotselleristroganoff. Ser fram emot eventuella recept 🙂
Kram Sophia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

Vanor
Maria
0 26 september 2022

Vanor

Hej Veckorna rullar på, vi lämnar snart september bakom oss och jag vet inte riktigt vart tiden tog vägen. Eller jo...

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.