Älskade vänner, för mig är en sak mycket viktigt att förmedla med denna blogg och på Instagram. Man kan ”vara” som vanligt som överviktsopererad. Leva som vanligt.

I många flöden tycker jag man kan få intrycket att man måste lägga om hela sitt liv efter en operation. Och till viss del är det ju helt sant men jag vill också berätta att livet ändå är precis som vanligt.

Ja, man måste tänka om. Som ni vet. Äta lite men ofta, fokusera på proteinet. Äta det som kroppen behöver. Vatten mellan måltiderna, inte till maten osv osv…

MEN jag är en sådan som äter vanlig mat. Äter allt som ni vet 😉

Jag försöker fylla min och min familjs kroppar med bra mat. Riktig mat. Försöker minska på ”konstiga” tillsatser. Vill helst äta kött, fisk, grönsaker, potatis, bröd, socker och kaffe :-). Dricker vin, älskar vin, och äter snacks (ja jag vet att det finns massa tillsatser och transfetter i chips men man kan inte alltid vara på topp…)

En sak som jag står för är att jag tycker om riktigt smör, fullfeta produkter av grädde, crème fraîche och ost. Äter sällan ”proteinbars” – försöker istället äta ägg, ost, kvarg för att fylla min proteinkvot. Jag föredrar vanligt socker framför smågodis. Och härmed vill jag visa upp mitt eftermiddagsnöje från igår:

Småkaksbakning igen. Jag bakade även förra helgen. Och denna gång blev det chokladdrömmar och bondkakor.

Söta fötter i spegelbilden va?

Hittade recept på dem här. Och blev mycket nöjd med båda kakorna. mums!

En kaka till kaffet förgyller varje kaffekopp!

Jag äter inte en kaka varje dag men nästan faktiskt. På helgen absolut, då blir det ofta två.

Så nu vet ni det! Men jag tror ni redan vet det! Jag är vanlig och alldeles normal och om man inte träffat mig förr så tror jag inte man märker att jag är överviktsopererad.

Ha en fin lördag! Nu tar jag mig en kopp kaffe och en chokladdröm!

Kram på er!
Louise

Kommentarer

Vad skönt det var att läsa detta inlägg. Jag opererades för mindre än 2 veckor sen och har tänkt att nu kan jag aldrig mer äta goda saker…. Fast det vet jag ju att jag kan, alltså lite iallafall.
En annan sak, blir du väldigt påverkad av alkohol? Alltså kan du bara dricka ett glas?

Hej, vad härligt att du skriver. Ja jag äter precis allt 🙂
Jo, jag kan dricka vin utan bekymmer. Brukar bli max 2 glas för jag blir rätt mätt utav det och blir snabbt snurrig efter första klunkarna men det lägger sig rätt snabbt.Men jag har också festat någon gång, och alltså druckit mer än så. och det gick bra.
kram på dig!
Louise

Tack för ditt svar! Jag är så glad att jag hittade denna sida. Har hjälpt mig jättemycket redan. Allt info jag har fått tidigare har varit från sjukhuset och där finns det så många pekpinnar. Blev så rädd för att göra fel så jag inte går ner som jag ska mm.
Många Kramar

Ja jag vet. Ska försöka skriva lite inlägg om det nu närmsta tiden, om just hur rädd man är för att göra fel, men lite mina tankar kring det! Bra tips. Har du mer du undrar över? Har du gått tillbaka i arkivet? Jag har många inlägg om första tiden efter op!
kram
Louise

Hej.
Så glad att jag hitta din blogg, går just nu på flyt inför operation den 19 mars och söker all information jag kan hitta 🙂

Åh vad glad jag blir att du skriver Anna. Ibland undrar man ju om någon läser allt man babblar! ?
Kram på dig och skriv om du önskar något mer här!
Louise

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.