Hej!

Är allt bra idag? Imorgon är en mycket speciell dag för mig. Jag ska på Återbesök på Aleris – 1 år efter min operation. Jag tror egentligen att det kommer bli ett rätt snabbt besök, jag har ju inga direkta bekymmer att diskutera med läkaren, men jag tycker det ska bli spännande! Inte minst för att jag får träffa flera av mina operationskompisar. Vi ska på läkarbesöken nu på förmiddagen, och sedan ska vi äta lunch allihopa tillsammans efteråt. Så kul! Vissa följer jag ju via Instagram men vissa har jag inte sett någon ifrån på ett helt år. Så spännande!

Kommer uppdatera om det imorgon eller på lördag, jag lovar! Men nu till något helt annat:

Har fått många frågor angående min hudkostym. Hur ser den ut efter minus 43 kg och 1 år med Gastric Sleeve?

Ja, det tänkte jag berätta om idag.

Jag har haft väldigt tur, det måste jag säga.

 

Många har väldigt mycket hud som hänger efter en stor viktnedgång. Så klart har det med att göra hur mycket övervikt som försvunnit. Och hur vikten varit fördelad. Jag var rätt jämntjock, om man kan säga så. Hela min kropp var stor men i min kropp har det mesta suttit på rumpa och ben. Men på slutet kom det även rätt mycket övervikt på magen och på armarna. Jag har även haft turen att inte fått så många bristningar på magen vid mina två graviditeter. De som fått många bristningar på magen efter graviditet, har ju förlorat rätt mycket av hudens elasticitet där.

Så här såg jag alltså ut inför operationen

Detta är min ”före”-bild

 

Jag, i början av denna resa!

Och nu ser jag ut så här:

1 år efter op

Har tidigare inte visat bilder på hur jag ser ut utan kläderna, förutom i bikini.

Men här får ni nu, håll tillgodo 🙂

Skillnad va?

Är så stolt över mig själv!!

Som ni ser så har jag en mjuk mage och lite fluffiga lår, men ingen hud som hänger ner. Mina armar är inte alls slappa. Varför då? ja, tränat har jag inte gjort, som jag berättade om igår. Så jag vet inte varför. Tur? Bra hud-gener?Jag tänker att den lilla slappa hud som jag har, kommer strama till sig med tiden och om jag någon gång sätter igång med lite styrketräning så blir det nog också bättre!

Många som gjort en överviktsoperation behöver (eller behöver och behöver – önskar är nog ett bättre ord) en husoperation. Om huden hänger över ett visst antal centimeter och om man har hudproblem såsom svamp, sår eller liknande så kan landstingen betala det, men ofta måste man nog betala det själv. Jag kan inte detta så noga, eftersom jag inte behövt sätta mig in i det, men jag tror jag kommer få mer info om det på min 1-årskontroll på Aleris som är nu på fredag!

Så jag kan berätta mer om det en annan dag!

Där har ni det. Jag är tursam i tusen olika avseenden angående detta. Bra stabil viktnedgång, inga biverkningar eller komplikationer, inga hudöverhäng eller andra åsna problem. Jag har ju mina åderbråck som jag får hjälp med att operera, men de är ju sedan innan operationen, så det är inte något som Sleeven orsakat.

Så, nu får ni ha en fin dag!

Detta är en helt underbar vecka, återbesök på kliniken imorgon och annat spännande som händer!
Kram på er

Louise

Kommentarer

Hej! Är så imponerad av dig! Du ser fantastisk ut. Jag gjorde min op för 6 månader sedan och har ” bara” gått ner 14 kg. Har stått still i 2-3 månader nu. Upplever också att jag kan äta ganska mycket, alltså stora portioner…tex en portion (1dl) havregrynsgröt med sylt och mjölk, två-tre mackor osv. Jag kan dessutom äta och dricka allt så verkar inte ha känslig mage, vilket är jättebra men inte när det gäller sötsaker. Hur mycket kan du äta åt gången? Vad är normalt? Mvh Carolina

0

Hej Carolina, vad kul att du hittar hit! Jag äter ca 150-200g per måltid, lite mindre till mellanmål men det är olika vad det är. Varm mat kan jag inte äta så mkt av medan sallad eller plockmat, nötter, snacks kan det bli mer av ☺️. Och mer på kvällen än på fm.
Tänk inte ”bara” 14 kg, det är ju fantastiskt!! Grattis, grymt! När gick du senast ner 14 kg och inte gick upp igen? ?
Kram på dig!
Louise

0

Tack för svar! Ja du har såklart rätt! Dumt att känna bara, men jag vill ju ner minst det dubbla. Men jag kämpar på. Väldigt bra blogg, och ser fram emot att läsa mer, kramar ?

0

Hej! Härligt att få läsa lite om hur det ser ut för andra som gjort samma op som jag. Jag känner igen mig mycket i fin resa. Jag gjorde operationen i Juni och har gått ner ca 22kg och har ett BMI på 22.6. Nedgången har nu bromsat upp vilket jag är glad för. Har också tur med huden, liiite häng här och var men inget som jag inte kan leva med! Är så lycklig över att jag gjort op och fått en helt annan kvalite på livet! Väntar dock fortfarande på att jag ska gå upp i vikt, som jag alltid gjort tidigare när jag gått ner i vikt. ? Kommer att fortsätta läsa din blogg! Spännande!

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg