Hej!

Jag tänker på en sak rätt ofta. Att det är ju väldigt stor skillnad på hur jag äter nu och t ex första halvåret. Men man glömmer liksom det. Nu äter jag rätt normalt. Tror faktiskt inte någon skulle reagera på min portionsstorlek om det personen inte hade vetat att jag hade gjort en överviktoperation.

Men första tiden… Oj oj oj vad lite jag åt. Inte så konstigt att jag rasade i vikt!

Men man måste ju förstå att det är så det ska vara!

Då skulle jag ju äta mycket mindre än jag gjorde av med = viktnedgång.

Nu ska jag ju äta precis så mycket som jag gör av med = viktstabil.

Och när jag samlade på mig 45 kilos övervikt = då åt jag ju alldeles för mycket i relation till vad jag gjorde av med.

Är ni med på vad jag menar?

Det är så lätt att tro att något är fel när man plötsligt äter mer än man tidigare gjort. Jag med! Fick panik. Var rädd att operationen plötsligt slutade fungera. Att jag skulle gå upp allt igen.

Men det är så viktigt att förstå varför man går upp/ner i vikt.

Så nu äter jag ju perfekt, eftersom jag varje dag hålla min vikt stabil. Och så har det varit i över ett år nu.

Här har ni tre exempel på lunch/middag i början av min resa.

Orkade oftast inte ett helt knäckebröd med pålägg i början, om jag gjorde det så blev jag väldigt mätt. Men nu kan jag absolut orka ett helt. Lägger ofta till någon bit frukt eller choklad dessutom 🙂

Här ser ni några portioner

som jag orkar nu för tiden. Kanske svårt att se skillnaden men jag kan se den!

 

Jag vet i alla fall att jag kan är MYCKET mer nu än tidigare. Men som ni vet så är jag väldigt noga med mina 3 timmar och mitt vatten osv.

Dagens tankar det!

kram
Louise

12+

Kommentarer

Hur ska man tänka. Tre timmar sen äta igen. Mat kl 7.00- 7.30 ska jag räkna tre h från kl 7 eller 7.30 tänker sen på drickan 30 min regeln till matintag. Blir inte mer än nån timme att hinna dricka på.

0

Hej!
Jag tänker så här. Jag börjar äta kl 7 och sedan börjar jag äta nästa måltid kl 10. Äter nu för tiden på cirka 20 min och när jag svalt sista tuggan så väntar jag minst 30 min tills jag börjar dricka. Nu lång tid efter op så kan jag dricka ganska snabbt men i början var det långsammare. Så då var det som du säger, dricka nästan ändra fram tills nästa mål. Men det blir lättare!
Kram på dig!
Louise

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.