Denna är bara så god! Perfekt buffémat till påsk, midsommar, student.. Men också perfekt som mellanmål för en Överviktsopererad!

De flesta sådana här recept är gjorda med kavring i botten men jag gillar inte det så mycket. Tycker smaken tar över allt annat. Så denna är gjord på ett vanligt halvgrovt bröd. Men det funkar med precis vilket bröd ni önskar!

Denna räcker till en liten springform, cirka 22cm i diameter. Vill du göra en vanlig stor? Dubbla receptet!

 

Skagentårta m pepparrot

4 skivor bröd – mixa i matberedare

75 g smält smör

 

2 gelatinblad

2,5 dl creme fraiche 40%

0,5 dl majonäs, gärna Hellmans

1 dl hackad dill

0,5 hackad rödlök

200g grovt hackade tinade och skalade räkor

3 msk pepparrotsvisp

2 msk kaviar av Kalles typ

svartpeppar

Valfritt till dekorering. Ägg? Räkor? Rom? Dill?

 

Blanda brödsmulor m smält smör och tryck ut det i botten på formen. Ha med fördel plastfolie fastsatt i botten, så blir den lättare att ta av sedan. Ställ i kylen.

Lägg gelatinbladen i en skål m kallt vatten.

Blanda creme fraiche och majonäs i en skål. Lägg över cirka 0,75 dl i en kastrull och låt det stå så länge. Blanda ner övriga ingredienser i skålen och blanda väl. Sätt kastrullen på värme och värm försiktigt. Det ska bl varmt men inte koka. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg den i den varma röran. Blanda väl. Låt kallna något och blanda sedan ner det i resten. Blanda väl. Häll över det i formen, på smulbottnen. Låt stå kallt, minst 4 timmar.

När det är dags att servera, ”skär” loss tårtan från kanten med tex en smörkniv i plast innan du lossnar springformens kant. Dekorera och servera med fördel lite rumsvarm, inte helt kylskåpskall.

Hoppas ni gillar det!

(ber om ursäkt för de dåliga bilderna… den var för god och vi började äta direkt)

kram

Louise

 

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg