Vardagen är igång på riktigt. Det har det egentligen faktiskt varit för oss i snart fyra veckor nu… MEN skolan startade i måndags och då känns det som vardag på riktigt. Har verkligen njutit av augusti. Tack vare solen så har vi fortsatt med vår semesterfeeling trots att jobbet varit igång. Underbart.

Bada, grilla, vara ute och strunta i disk och tvätt lite mer. Det är underbart. Tids nog blir det mörkt och kallt ändå. Då kan man lika bra tvätta och städa 🙂

Ja du. Semesterkilo? Existerar det som Sleevad? Jag har pratat om detta lite i våras, minns ni det?

Efter påsk insåg jag då att jag hade ökat lite i vikt och fick panik. Och även nu är det mer kilo på vågen än förr… Kilo är inte allt, men jag kan även märka det på magen, att den blivit liiiite mjukare och att rumpan ökat lite. Så det är inte bara vågen. Alla kläder passar som vanligt. Men ni vet känslan i kroppen ändå.

Kilo?

Ja. Så här: Jag vägde 115 när jag skrev in mig inför min operation. Sedan minskade jag ju lite under flytkosten och ännu mer efter operationen så klart. Och minskade stadigt ner till cirka 75. Då var jag ”normal” enligt BMI och hade nått mitt mål. Sedan kom jag ner till 70 och verkade stanna där. Men om jag ska vara helt ärlig så var jag inte på 70 speciellt länge. Ibland, vid mens. Men inte ofta. Såg tex aldrig 69-siffran alls.

Så jag pendlade någonstans mellan 71-73 hela tiden. Efter påsk stod det plötsligt 73-76 och jag fick panik. Gick ner det sedan, men kom aldrig ner till 72-73 som jag egentligen vill vara på.

Och nu på semestern så har det varit mellan 74-76. Nu står det 75.

Jag vill inte vikthetsa här i bloggen och siffror är inte allt! MEN jag vet att många undrar så idag är jag sifferärlig.

Vad göra?

Ja du… Ska jag ”skärpa” mig och slopa chips ibland, chokladbiten som jag njuter av då och då. Vinglaset till helgdagarna? Ska jag byta bort min vispgrädde mot matlagningsgrädde? Ska jag minska ner på all min älskade ost?

NEJ

Det har jag kommit på. Jag vill inte. Jag vill leva och äta som jag gör. Mår fint. Ville verkligen inte att vågen ska öka mer så jag återgår till att väga mig ett par gånger i veckan så att jag håller koll. Och jag ska ärligt talat ta tag i motionen som inte existerar i mitt liv. Alltså ungefär som alla andra efter semestern?

Min man är så klok. Han säger det; alla känner så här efter semestern. Och det är väl det som är semester? Att man äter lite mer onyttigt och dricker lite mer vin än annars. Och att man bör skärpa mig avseende det när vardagen kommer? Även vi som är överviktsopererade är ju rätt ”vanliga” ändå. Äter vi för mycket och slarvar med reglerna ni fått så går vi upp igen. Så är det för alla i världen, tjock som smal!

Så nu bejakar vi att det är 75 som är min vikt. Inte 72. Och det får inte gå över 76 för då blir det uppstramning! Vad säger ni om det?

Hur tänker ni kring detta?

kram och ha en fantastisk helg!

Louise

Kommentarer

Åh Annica, du gör mig så glad. Tack fina du! Ha en riktigt ljuvlig helg! Jag ska på spa! Håll utkik på instagram och här så får du ”följa med”
Kram Louise

Blev så glad när jag läste ditt inlägg. Jag känner precis som du! Dessutom är jag livrädd att bli stor igen…. mina kläder passar. Jag är nog lite mindre än förra sommaren. Men känner som du när det gäller magen och rumpan…. men men vardagen är här nu. Tack för att du fick mig lugn ❤️

Ja det måste ju få vara skillnad på vardag och ”fest”, eller hur? Nu bejakar vi vardagen och njuter till helgen, så som vi alla borde leva ❤️❤️ Tack för att du skrev. Kram på dig!
Louise

Jag brukar ALDRIG kommentera men det var roligt att läsa. Vi opererade har väl alla samma tänk att icke gå upp iaf. Jag har minskat mycket, borde mer enligt bmi. Men jag känner att ”nä ingen hets” man måste få ”må bra också” Men denna sommar som bonus har jag minskat trots unnande men däremot har jag rört på mig 🙂 alltihopa så spontant och DET känns som okrystad härlig frihet!

Ah så härligt! Ja jag som motionerar oerhört lite borde verkligen starta med det.. heja oss! Kram och tack för att du kommenterade!
Louise

Så skönt att läsa detta! Jag hade inte vägt mig sen i mag, då låg jag på 83-84 kg cirka (det är där jag vill ligga till mina 184 cm). Har känt att jag gått upp lite i sommar, inte vågar väga mig. Men bestämde att när jag börjar jobba så SKA jag. Så i onsdags var det dags. Jag ställde in mig på mardrömssiffror, typ 90-95 (hjärnspöken, jag vet…). 86,7 kg visade vågen. Inte så farligt, alls ju. Min taktik framåt? Regelbundna måltider, inte småäta, röra mig mer. Precis som jag brukar göra, när det inte är semester.
Jag har varit sleevad i två år ( 7 juni 2018) och det är en ny upplevelse att gå upp. Men det känns faktiskt helt ok, ska ”bara” återgå till mina vanliga vanor….

Känner lika och vi tänker på samma sätt…
Jag vägde 136 kg (186cm) när jag vägdes in för op, sedan flyt gick ner 120kg..och gick ner till 78kg men har gått upp till 85kg…har mitt skärpnings vikt 87kg. Vill väga 80 kg det är mitt mål😍men mår så bra och gillar livet och njuter av det😍😀😍😀HEJA OSS ALLA VI ÄR BÄST❤️

Å vilket bra blogginlägg. Tack !
Jag vill inte heller avstå från allt i gott och det lilla extra i mitt liv.
Att sleeven hjälper mig att inte trilla dit rejält är bra och jag är så tacksam för den. Men lite gottigott behöver jag ibland.

Eller hur? Det kan vi ju inte vara utan ibland! Fy vad trist det vore! Kram och tack för att du skriver!
Louise

tack för ditt inlägg, detta hjälpte mig otroligt. jag rasade ner till 63 och började sedan gå uppåt sakta och blev super orolig. så jag är i det läget nu du skriver om, om jag ska behöva banta? inte få äta det där chipset? ska jag bara leva på sallad nu? mm.
så tack, detta hjälpte mig. kram

Vad skönt! Heja dig! Jag är nere nu igen på min ”bra”-nivå! Utan att banta! Bara håller mina tre timmar-regel och proteinfokusera mer! Kram på dig och glad 1a advent!
Louise

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.