Jag gjorde en så himla god torsk häromveckan. Trodde ärligt talat inte att barnen skulle gilla det överdrivet mycket men jag brukar sällan ta hänsyn till det 🙂 Haha, det låter ju knäppt. Jag gör ofta mat som jag vet att barnen älskar. Men ibland så behövs jag bara göra lite annorlunda mat. Det är min hobby, att laga mat, det vet ni ju! Så ibland måste jag få prova något nytt.

Men ibland blir det korv och pasta med ketchup, jag lovar… haha, ni förstår nog vad jag menar?

Denna gången var jag och maken sugna på något fräscht och då köpte jag torskrygg. Fryst sådan tycker jag duger helt bra. Färsk fisk är ju underbart men de styckfrysta bitarna av torskrygg i butiken tycke jag faktiskt är riktigt bra. Vad tycker ni?

Nu ska jag bjuda er på denna goda rätt! Riktig bjudmat om jag får tycka!

Rimmad och ångbakad torsk

Att rimma fisken gör den fastare och vitare i köttet. En fantastisk sak som gör hela skillnaden. Det tar bara 10 minuter så lova mig att prova! Lägg den tinade torsken i en bunke att rimma. Häll på 1 dl socker, 1 dl salt, 1 liter vatten och skal av en ekologisk citron. Låt stå så i 10 minuter, gärna lite längre om du har tid. Sätt in en ugnsplåt med vatten i ugnen, längst ner. Sätt ugnen på 175 grader. Skölj av fisken noga och torka med papper. Lägg bitarna i en ugnsfast form och sätt i mitten av ugnen (med vattenbadet kvar längst ner). Baka i ugn cirka 10-15 minuter, beroende på hur tjocka bitarna är. Testa med en provsticka eller kolla tempen som ska vara 55 grader mitt i fisken.

Smält 100g smör och lägg i blandade örter i smöret. Jag tog rosmarin och basilika. Pressa citronens juice i smöret

När fisken kommit ut, häll på citronsmöret och låt stå.

Quinoasallad

Kok quinoa enligt anvisningar på förpackningen. Dela och ta ut kärnor ur ett granatäpple (akta kläder och andra textilier). Dela blandade grönsaker. Jag tog avokado, bladspenat, salladslök, tomat, mozzarella och päron. Blanda grönsakerna med quinoa och strö sedan granatäpplekärnor ovanpå. Jag gjorde några småskålar med tillbehör bredvid också. För att mina barn ofta inte gillar hopblandad sallad. Och hade valnötter att strö på om man ville 🙂 Tänkte att det passade med salladen!

Barnen åt som galningar. De älskade quinoa! Så kul. Sa att det var godare än ris, till och med. Har serverat tex matvete och bulgur innan. Men nog inte quinoa. Men det kommer jag absolut fortsätta med. Quinoa är verkligen nyttigt. Hög proteinhalt och låg nivå av kolhydrater om man jämför med tex ris eller pasta! Och supergott!

Kommentera gärna om ni vill prova. Fisken är TO DIE FOR! Så mjuk och god och smörigt god!

Det blev dagens tips. Kanske något att prova till helgen?

 

Kram på er!
Louise

 

 

2+

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.