Idag, min vänner, bjuder jag på en recension av boken ”Ett liv med sleeve”

När det stod klart att det skulle bli en sk. Gastric Sleeve för mig fick jag en gåva av min man. En riktigt bra gåva, som höll mig i handen de första veckorna kring operationen.

Nätsidor och andras personliga erfarenheter är ovärderliga där i början av resan men en publicerad bok att bläddra i, fram och tillbaka, är en fantastisk möjlighet att få svar på lång av de funderingar man har.

Boken ”Ett liv med Sleeve” är skriven av dietist och personlig tränare som jobbat länge med patienter som gjort överviktsoperationer. Boken är en riktig ”hands-on-bok” med verkliga tips och råd. Första två veckorna efter min operation satt jag med den framför mig minst 3 gånger per dag.
Boken är omfattande i sina råd. Den är uppdelad i fyra delar; information om Sleeve Gastrectomy, Kost, Motion och Att leva med sleeve. Man får information och recept kring flytande perioden och den lättuggade perioden.
Glas med ljusbrun smoothie och svartvitt sugrör
Man får utförlig info om kost och hur man ska tänka efter sin operation. Man bjuds på träningsprogram och får även mycket bra tankar kring hur det psykologiskt kan bli efter operationen.
Prioritera dig själv och skaffa ett eget supportteam är fina avsnitt som ger en realistisk bild av livet som magsäcksopererad.
Jag har delat med mig av min bok till flera som står inför en operation. Och min man har liksom jag, läst vare ord, för att lära sig mer och kunna bli en del av min förändringsprocess.
Och jag kan nu, ett och ett halvt år efter operationen, fortfarande ha användning för vissa avsnitt.
Bild ur en bok med edamamebönor på
Jag rekommenderar denna bok starkt! Köp den när du står inför resan eller när du är mitt i den. Köp den så att dina nära och kära kan få skriven text som kan hjälpa dem att förstå vad du går igenom!
Det enda som irriterar mig med boken är att jag inte själv kom på idéen att skriva en liknande bok först! ☺️
4+

Kommentarer

Hej Louise!
Tusen tack för din fina recension av boken. Jag blir så glad av att höra att boken har varit och fortfarande är till hjälp!
Det är så roligt få ta del av era resor efter operationen, erfarenheter och tips här på bloggen.

Varma hälsningar
Therese Goding

0

Hej! Vad kul!
Ja den har verkligen hjälpt mig mycket första året och nu är den utlånad till nr 2 i min närhet som ska göra en Sleeve!
Tack! Stor kram
Louise

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.