Kommer ni ihåg min kamp mot matsvinnet? Försöker göra min del, och försöker faktiskt tänka på det varje gång jag lagar eller äter mat!

Här kommer mitt nästa tips. Jag har alltid en sådan här i frysen;

Fd glassburk i frysen

Detta är min pyttlåda!

Och ja, jag gillar egentligen inte att den är i plast men som ni ser är det en återanvänd låda och jag använder inte den för att värma upp något i. Plasten är väldigt farlig för oss tror jag, dels med tanke på miljön men också vad den kan göra med oss på insidan, speciellt om vi äter mat som varit i en plastlåda eller tallrik som blivit uppvärmd! Men det är en annan diskussion ☺️

Jo, min pyttlåda är en låda som alltid står i frysen och i den slänger jag ner diverse matrester. En korvbit, någon bit kassler, skinka, ostbitar, stekta grönsaker…

På innehållet gör jag sedan pytt eller paj eller pastasås eller soppa. Allt möjligt!

Allt är små rester från kylen eller middagsbordet, som kan bli en hel måltid på nytt!  Pch man behöver inte göra det precis när resterna hittades utan samla ett tag och rör ihop en pastasås några veckor senare!

Jag brukar hålla mig till tillagade grönsaker och kött/kyckling. Inte fisk och ägg. Inte potatis, ris osv. Men stekt kött, stekt kyckling, påläggsskinka, korv, köttfärslimpa, ostar osv.

Det får bli dagens tips!

Ha en fik dag!

kram

Louise

 

Kommentarer

Jag fryser även in överblivet kokt ris och pasta, i fryspåsar. Passar jättebra att ha i gratäng sen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.