Något som jag alltid älskat är röror. Kladdiga mojsiga röror av olika slag. En macka med skinka och skagenröra? Mimosaröra? Krämiga röror i en baguette eller i en bakad potatis. Vem kan liksom motstå?

Mer nu för tiden

Sedan in Sleeve för 2,5 år sedan har det faktiskt blivit mer utav den varan. Jag gör ofta röror av olika slag till mina mellanmål. Och min smak har ändrats sedan dess också. Innan operationen fick de gärna vara gjorda på majonäs och fet crème fraîche (surprise att tjockisen gillar fett…) 🙂 men nu gör jag dem lite annorlunda

Kvarg

Om någon hade sagt till mig, för 3 år sedan, att jag alltid skulle ha kvarg hemma i kylen och äta det i princip varje dag, så hade jag skrattat dem högt i ansiktet. För mig var det oerhört äckligt faktiskt. Strävt och surt. Yttest obehagligt i munnen. Men nu har jag vant mig. Kanske jag hellre slickar av en sked med crème fraîche, än naturell kvarg, om jag ska vara ärlig men jag har vant mig och inser också att kvargen är ju så mycket bättre för mig! Så då spelar det också in! Kvarg är oerhört proteinrik, om man jämför med många andra mejeriprodukter, så det blir en väldigt bra bas att ha i mellanmål. Förutom kvarg så använder jag naturell yoghurt lika ofta. En som är proteinrik.

Hellre salt än sött

Aldrig varit en söt-tjej. Alltid varit en salt-tjej. Mycket hellre förrätt än efterrätt. Och hellre chips och nötter efter maten än godis och glass. Det har inte ändrat sig sedan min operation. Så smaksatt kvarg eller yoghurt , tec vanilj, är inte my cup of tea. Men den naturella är, som sagt, alltid i min kyl! Och sedan smaksätter jag den.

Ofta blandar jag olika baser

Ja kvarg är det alltid i, men ibland blandar jag den med en färdig röra, tex skagenröra, från charkdisken.

En hand håller en öppen burk med kvarg och grönsaker i

Ibland blandar jag kvargen eller yoghurten med färskost, som här nedan. Det är pepparotsfärskost och lite dijonsenap, hackad rökt lax, salladslök och dill.

Ibland blir det med sött till. Alltså naturell kvarg i botten och sedan tex hemgjort äppelmos och granola.

Ibland köper jag smaksatt hummus och blandar med kvarg (dels för att öka upp proteinhalten ännu mer men också för att dryga ut smaken lite). Så himla gott. Tips: denna med chili är vaaaansinnigt god!

Ibland äter jag den som den är, till tex pannkakor eller våfflor, se bild nedan. Men har då gärna på lite äppelmos, bär,  lönnsirap eller nötsmör för att få lite efterrättssmak på det hela!

Vilken kvarg eller yoghurt då?

Ja jag har provat några. Denna är min favorit.

Egentligen eftersöker jag inte att den ska vara låg i fetthalt, men de har inte tillsatt något annat ”skit” så då är det ok. Annars eftersträvar jag aldrig ”light”. Men denna är god!

Och dessa köper jag ofta.

Även provat någon från Lidl som varit bra.

 

 

Har ni provat mina mellanmålbaserade på kvarg eller yoghurt än?

Dagens mellanmålstips var detta! Ha en riktigt bra dag och start på veckan! Jag är äntligen frisk och jobbet väntar strax! Jippie!

Kram

Louise

På instagram heter jag Livmedsleeve, för dagliga uppdateringar!

 

9+

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.