Gillar ni smoothie? Jag gillar verkligen det. Nu! Men jag drack inte en enda smoothie på över ett år 2017-2018. Varför? Jag var så innerligt trött på det. Först drack jag de där hemska bantningsdryckerna inför operationen okt-17 och sedan på flyt-kosten efter operationen så var det ju soppa och just smoothies man levde på. Så sedan var det tack och hej för mig, på ett tag.

Men nu äter jag det rätt ofta igen. Mycket bra mellanmål på väg någonstans, tex i bilen eller på tåget. Även att göra flera portioner av och ha i kylen. Ofta kan den skikta sig lite efter ett tag i kylen men om man bara häller på lite mjölk till och sedan skakar den så brukar det bli bra. Därför brukar jag hälla upp portionerna på glasflaskor direkt. Bra att bara ta, på väg någonstans.

Något som jag inser att jag inte gillar dock, är banan i smoothie. Av många anledningar. Dels så blir smoothies brun efter ett tag, om det är banan i. Inte snyggt. Jag tycker också att den lätt smakar bittert efter ett tag. Är det någon mer som märkt det? Men banan har ju en bra egenskap i Smoothies, och det är att den gör den lite krämig och tjock. Men jag har kommit på världens bästa ersättare; fryst mango!

Den ger samma egenskaper som en banan, men utan de negativa! Kom på en sak till, varför jag inte vill ha banan. Jag är förstoppad, alltid. Och banan är inte bra i det avseendet heller! Nej, fram med mango!

Mjölk är givet och någon smaksättare. Idag gjord jag blåbär. Men kan även rekommendera dessa passionsfrukts-toppar som finns frysdisken. Dessa är från ICA men den finns även i andra märke!

Protein då?

Jo. Jag äter ju hyfsat proteinrikt hela tiden. Behöver det efter min Sleeve och jag känner också verkligen också i kroppen och magen att jag mår bäst av det. Äter allt! Men försöker alltid smyga in protein så mycket jag kan. Och en smoothie är ju verkligen ett bra sätt att få i sig protein. Vad använder jag?

Vaniljkvarg! Vanlig kvarg går fint, och är egentligen ännu mer proteinrik, men vaniljkvarg ger verkligen en mjuk god smak utan att man behöver tillsatt honung eller liknande. Men har jag inte vaniljkvarg hemma så ta jag vanlig kvarg och honung! Det måste ju vara gott, eller hur?

Denna är min favorit av vaniljkvarg. Gillar inte de gula sorterna, tycker de smakar artificiellt. Någon som håller med? denna tycker jag är toppen. Men det finns fler som är bra!

Ja där har vi den. Brukar ta lika mycket mango som smak (blåbär) och ungefär lika mycket kvarg, lite mer kanske, se nedan.

Sedan ungefär dubbelt så mycket mjölk. Mixar med stavmixer och ev späder med mer mjölk. Gillar inte för tjock smoothie, den ska vara lättdrucket, enligt mig. Men det kan man ju bestämma själv!

Det blir dagens tips! Ta hand om er!
Kram

Louise

 

Kommentarer

Jag brukar köra på yoghurtkvarg, så blir det inte lika tjockt som med enbart kvarg och inte så tunt som med mjölk ☺️ Och så tillsätter jag äggvita (från flaska, inte direkt från ägget pga hej salmonella). Min favorit är mango, banan, juice från apelsin och lite kakao.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.