Ja en riktigt mumsig och god sak gjorde jag av våra potatisrester från påskhelgen. Annars tycker jag att potatis är lite svårt att ta hand om, om man har över. Steka går ju bra. Men värma i micron blir ju aldrig gott, eller hur? Och slänga mat gör jag gärna inte.

Tortilla?

Ja i Spanien kallas dessa omeletter för tortilla. Ofta med potatis som jag gör. Men man kan stoppa i vad man har så klart! De serveras ofta kalla eller ljumna i bitar som tapas.

Denna åt jag som lunch igår men jag kommer även ha den som mellanmål i veckan. God kall precis som den är eller värma igen!

Gör så här

Stek kokt kall potatis i rejält med smör. Jag hade lite kokt färskpotatis, lite ”crushed potatoes” från grillmiddagen i lördags och lite vanlig kokt potatis sedan innan. Stek så det får en god stekyta. Jag slängde i en överbliven purjolök och en halv rödlök.

Blanda ägg med en skvätt mjölk. Jag hade fyra stora ekologiska ägg och cirka 0,5 dl mjölk. Blanda. Salta och peppra på potatisen och häll över äggstanningen. Sänk till mediumtemp på plattan. Har du örter, släng på! Jag hade en chili som jag skivade och lade på halva (för barnens skull 🤪) och sedan hyvlade jag en lagrad ost på.

På med lock.

Låt stå cirka 10 minuter. Men ha lite koll så det inte verkar bränna i botten. När äggstanningen precis stannat, ta från plattan. Servera gärna i ”tårtbitar”!

Jag åt det, som sagt, med några köttbullar och sallad till lunch. Men det är verkligen ett enkelt mellanmål att ha i kylen flera dagar framåt!

Brukar ni göra så här av rester ibland?

Kram och ha en fin vecka.
Louise

 

ps. Tack ni som ”försvarade” mig i föregående inlägg. Jag orkade faktiskt inte besvara den anonyma kommentaren. Tänker att vissa bara vill sprida negativitet. Och jag försöker göra tvärtom 🥰 kram ❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.