Fått många frågor på hur stora mina matportioner är nu när det gått cirka ett och ett halvt år sedan op. Svårt tycker jag, för det skiljer sig rätt mycket åt, beroende på var jag är i menscykeln (då äter jag mer) och vilken måltid det är på ett dygn (äter mer på kvällen än morgonen). Plockmat orkar jag mycket mer utav än varm middag…

Men jag ska försöka.

Fortfarande ha mina ögon svårt att välja sig vad magsäcken orkar…

Sååå ofta som jag lägger upp alldeles för mycket mat. För att jag är lite för hungrig när jag ska börja äta. Men så kommer det nog alltid var. Åt ju stora portioner över 20 år…

Gillar egentligen inte att jämföra med andra. Men så många undrar, så jag ska försöka beskriva. Tänk dock på att mina portioner har ökat avsevärt sedan första tiden efter op. Och att jag tycker det är oerhört viktigt att ”lyssna” på magens signaler. Är jag mätt? Då slutar jag tvärt! Vill INTE förlora den känslan jag fått efter op.

Hungrig är jag sällan (förutom att jag ibland kan kännas kroppen att jag behöver äta – känner mig svag och skakig…) men mättnadskänslor har jag tydligt och de vill jag aldrig förlora!

Här under ser du en vanlig portion lunch till mig. Inte så mycket mat, men lagom till mig på jobbet. Vad kan det vara.. 100g lax och 2 sparris. 0,5 dl sås.

Vit tallrik, rosa lax, vit sås och gröna stänger sparris

Här nedan är en middagsportion. Serverad på en assiett, cirka 20 cm i diameter. På middagar äter jag mer. 3 skivor falukorv, cirka 1 dl potatismos, grönsaker.

Här nedan ser ni först min mans portion av pasta och tomatsås med räkor. Serverad på en vanlig djup tallrik.

Sedan kommer min portion av samma middag, på samma tallrik. Jag lägger till lite sojabönor för att öka upp proteinhalten. Och lite morötter för att det är gott 🙂

 

Här nedan ska jag försöka förklara kring en hotellfrukosttallrik;

Chiapuddingen smakade jag 2-3 skedar av. Bullen åt jag halva med lax på. Den andra halvan av bullen gjorde jag med cognacsmedvurst och ost och grönsaker, och den sparad jag till ett mellanmål istället  Äggröran och bacon åt jag upp.

Då var jag rejält mätt. Och så mycket äter jag ungefär till en helgfrukost, medan vardagsfrukostar är mycket mindre. Ett knäcke med pålägg eller en smoothie är lagom då.

Mina mellanmål på jobbet är antingen knäcke med pålägg ett medhavd kvarg med tillbehör:

Halv äten knäckemacka med ost och marmelad. Röd servett, mönstrad duk, Kaffekopp med Mama Mia-logga

skål med kvarg och blandade grönsaker

 

Är jag hemma så blir det oftast annat. Här gjord jag mig lite äggröra med köttbullar. Denna skål är cirka 8×8 cm stor. Så ett ganska litet mellanmål, men lagom för mig.

Vit fyrkantig skål med äggröra, tre köttbullar och en grön kvist

Så där har ni det. Lite bilder som kan visa mina portionsstorlekar. Men det är ändå svårt att visa…

Jag väger eller mäter aldrig maten. Försöker lyssna till mina signaler istället. Hur gör ni?

Kram på er!

Louise

6+

Kommentarer

Väger maten ibland bara för att kolla och då brukar jag landa kring 100-120 g.
Lättare med frukost/mellis än lunch och middag, vet inte riktigt vad det beror på. Op 23/11-18, äter nog 80% vegetariskt sen dess, passar mig bäst.
Men mycket kvarg med liknande tillbehör som du har för att öka proteinhalten.

0

Låter ju som om du har en bra balans! Jag äter nog närmre 150-200g per middag..
Ha en fin kväll!
Kram
Louise

0

Hej!
Jag undrar om du tycker det är jobbigt att äta ofta? Att få tid till det på jobbet och vid sociala aktiviteter? Hur lång tid tar det för dig att äta?

0

Hej! Förlåt jag inte svarat förrän nu! Nej inte alls svårt, första året var det lite tuffare tycker jag men dels är jag van att förbereda mellanmål nu för tiden och dels så tål jag lite tokiga mellanmål någon gång då och då.
Jag äter på cirka 20 min så inte så jättelångsamt längre. Men lagom för mig! Om jag ska vara ärlig så tror jag inte det märks att jag äter annorlunda, om jag äter med någon som inte känner mig. Kram på dig!
Louise

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.