Ja, plockmat är ju onekligen den allra bästa maten för oss överviktsopererade! Jag äter bäst och mår bäst när jag äter det. Sedan skadar det ju inte att jag tycker det är det allra godaste i världen också!

Men så klart kan man äta lika lugnt och bra av annan ”vanlig” mat men det är något som blir så extra bra med plockmat. Förra veckan var jag ju på Insta-träff och vi hade lite knytkalas och gjorde tillsammans ett underbart buffébord. Men även i lördags bjöd jag på lite plock!

En fin vän kom över på lördagsbubbel och jag gjorde fina munsbitar till oss!

Quesadilla

Jag något som jag tycker är en toppengrej att ha som plockmat, eller på en buffé eller som mellanmål till barnen är just Quesadilla! De kan man variera i oändlighet. När vi var på bilsemester senast hade jag gjorde en massa sådana, perfekta att plocka fram till barnen (eller mig med minimage!) när humöret eller blodsockernivån tryter. Lika goda varma som kalla! Bra som mellanmål för oss ibland!

Denna gång gjorde jag 3 varianter!

Grundprincipen är två tortillabröd med ost emellan. Och så lägger man till valfri smak! Så klart kan en smakrik ost ibland räcka. Men det är verkligen gott att ta annat också!

En med cheddarost och majs! Mycket populär till barnen! Mild och god.

En med ost, skinka, lite ketchup och oregano! Pizzasmak. Mums!

Och så gjorde jag min absoluta favorit! Med ost, mögelost och något grönt, denna gången var det Machésallad. Men Ruccola är också väldigt gott!

Stek dem i torr panna, akta så det inte bränner. Och vänd när den börjar få färg och osten börjar smälta. Låt svalna något och skär eller klipp i trekanter. Har du många ingredienser, tex den med skinka och ost, ta gärna ost närmast båda bröden, så att det ”klistrar” bra 🙂

Som sagt, goda ljumna eller kalla!

Bruchetta i två varianter

Jag gjorde också skivor av baguette som jag rostade i ugnen med lite olivolja. Mosad avokado på och en tomatsalsa med tomat, rödlök, vitlök, svartpeppar, flingsalt och olivolja!

Gisses vad gott!

Och slutligen skar jag baguette i skivor, lade på brieost, hackad färsk rosmarin, pinjenötter och lite Maple syrup. Och så in i ugnen tills osten gratinerats något. Oj vad gott!

Detta för mig och min minimage blir ju som en hel middag. Helt perfekt alltså en lördag kl 16 när middagen sedan serverades vid 19-tiden. Man äter långsamt och bra, snackar mycket, dricker god bubbel och njuter med en fin vän.

Kan inte bli så mycket bättre än så!

kram på er!

Louise

 

Följ mig på Instagram om du önskar fler dagliga mattips och annats som har med min Sleeve att göra!

 

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.