Ni vet att ost och chark är livet va? Plockmat är det allra bästa jag vet. I alla former!

Så idag bjuder jag in till skola. Jag har själv gått i skola hos en bloggerska som jag följer dagligen! Men här bjuder jag på min egen skola!

Vad ska en perfekt plocktallrik innehålla?

Ost utan tvekan. Frukt eller bär av något slag. Marmelad. Köttcharkuterier absolut! Gärna chips eller något alla salt. Bröd eller kex (men äter inte så mycket av det om jag ska vara ärlig). Väldigt gärna något varmt också, det blir pricken över i:et. Men de kan ju egentligen se ut lite hur som helst.

Ibland rensar jag bara kylen och hittar på något bra. Är rätt bra på att ha massa gott i kylen sedan min operation. Mat har liksom blivit min hobby. Alltid älskat mat! Men nu är det upphöjt till ungefär 1000. Och det är en av de bästa vinsterna med min Sleeve. Att jag får erkänna och säga högt:

JAG ÄLSKAR MAT!!

Det är inte så lätt att erkänna det som tjockis, eller hur? Men nu? Står jag stolt och säger det varje dag!

Ok, tillbaka till skolan. Bjuder på massa bilder nu och mer info nedanför:

Ost

De bästa ostar jag vet är: Brillat Savarin (en krämig bitter ost som verkligen måste stå framme ett tag så den börjar rinna… Bästa kombon är den på ett chips med någon röd marmelad!

Brie är ett måste. Äter jag i princip varje dag. Och cambozola eller liknade finns också hemma. Och St Agur är en stor favorit.

Sedan gillar jag hårdostar också. Allt från en lagrad Grevé till fårostar med sin speciella smak. Gruyere är en annan favorit. Mild men ändå smakrik till tusen.

Och en riktig härlig sak är Royal Beemster. En orange hårdost med små salta korn i. Så intensiv utan att bli för mycket… Oj oj oj

Jag älskar även fetaost, mozzarella och parmesan, så ibland smyger de sig in på mina tallrikar

Chark

Ja salta köttpålägg är ju så goda. Parma i tunna skivor! Salamis av olika slag. Salami Milano är en favorit. Och tryffelsalami. Ölkorvar! Men jag gillar även vanliga rökta skinkor. Gillar rökt bäst, kokt skinka är för tråkig enligt mig.

Ibland blir det inte kött utan fisktallrikar. Rökt lax, ägghalvor, räkor… Oj oj oj!

Tillbehör

Något varmt är verkligen toppen tycker jag. Pizzaslice, quesadillas eller små pajbitar. Min proteinlökpajer är perfekta. De finns alltid i min frys och är lätta att ta fram. Men ibland behövs det inte, det är fint med bara kallt också! Och marmelad eller frukt/bär som något sött som bryter av mot ostens bitterhet eller det salta i charken. Röror är ju underbara också. Guacamole, skagenröra, romsåser… allt kladdigt är ju gott, eller hur? 🙂

Ja där har ni min skola. Mina tips. Undrar ni något mer? Tycker ni sådana här inlägg är roliga? Användbara?

Kram på er och ha en fantastisk dag!

Louise

 

 

Kommentarer

Jag älskar plockmat och äter det ofta men i dig har jag mött min överman! Du är nog plockmatens okrönta drottning! 🤩😜

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.