Glad påsk på er alla! Har ni det bra? Idag är det Påskdagen och jag ligger i soffan och tittar på film m min yngste son Ludvig. Planerna idag är utefika hos mina svärföräldrar och sedan förhoppningsvis köpa en tavla! Jag fick pengar till valfri konst av mina föräldrar i 40-årspresent och jag har letat ett tag. Men nu verkar jag ha hittat en konstnär jag gillar, så idag ska vi åka och titta på hennes tavlor. Och finns det någon jag gillar där så köper jag 🙂

Igår firade vi påskafton hemma med min bästa vän och hennes två döttrar. Påsklunch, målande av ägg, lekar och grill på kvällen. Barnen var ute i princip hela dagen och satt nästan och somnade vid middagen på kvällen. Så söta och rosiga kinder de hade! Nu kommer våren och jag längtar så! När barnen och man själv är mest ute än inne!

Lyxig start

Vi började påsken genom att fira själv, jag och maken. Barnen var hos min syster några nätter och Skärtorsdagen firade vi lite lyxigt, han och jag. Riktig Champagne, nya fina blommor (som jag hade fått av mina kollegor) och lyxig mat. Nämligen Löjromstoast och en av mina absoluta favoriter: Eggs Benedict!

Har ni provat Eggs Benedict någon gång. Gott smörstekt bröd, god skinka, ett pocherat ägg och hemgjord Hollandaise. Men dra mig baklänges vad gott det är. Lite halv-krångligt att laga. Både pochera ägg och göra egen Hollandaise tar sin lilla tid. Men mat är ju min hobby och min avslappning.

Oj oj oj så gott!

Fredag var vi hos min syster. Hämtade upp pojkarna och fick världens finast påskbuffe. Min syster är grym på mat, precis som min mamma, bror (och jag själv :-)). Vi alla älskar mat. Och det är underbart att laga mat, det vet ni att jag tycker. Men också väldigt mysigt att bli bjuden ibland.

Dumping?

Men denna påsk fick jag faktiskt dumping både Påskafton och Långfredag. Vet ärligt talat inte helt varför. Det var länge sedan jag fick dumping. På långfredagen hos min syster handlade det nog om att jag åt lite för snabbt och lite för mycket. Och att jag drack lite vin till. Normalt sett dricker jag innan maten. Inte till. Men nu drack jag lite rosévin till. Efter matan började plötsligt näsan rinna okontrollerbart. Och jag nös. Och blev trött. Så kan det kännas ibland. Gick ganska snabbt över. Men ändå blir jag lika förvånad.

Och nu igår så hände något liknande. Blev akut trött efter lunchen vi åt här cirka 14.00. Åt inte så mycket, så det var inte därför. Men jag hade nog ärligt talat väntat lite för länge sedan förra måltiden (glömde mellanmål). Gick och lade mig efter lunchen… Det händer typ aldrig! Men jag sov en stund!

Och sedan mådde jag lite halv-kymigt hela eftermiddagen! Seg, lätt illamående och lite såsom konstiga oroskänslor i magen. Svårt att hantera när jag är att i det. Som att inte hjärnan riktigt fungerar faktiskt. Åt sedan morotskaka efter någon timme och sedan var det middag kl 20. Men hallå!!!

Varför?

I efterhand vet jag precis hur fel det blev. Skulle aldrig ätit morotskaka där. Utan något bra proteinrikt mellanmål! Och inte väntat så länge tills middagen. Men när man mår lite halv-dåligt, känner sig dåsig och smått illamående så fungerar faktiskt inte hjärnan som det ska. Kan nog jämföra det med en diabetiker som håller på att bli för låg i blocksockret faktiskt! Men min man försökte påminna mig men jag pratade bort honom. Först efteråt inser jag vad som jag gjort fel. Konstigt!

Idag gör jag om och rätt. Druckit kaffe i lugn och ro först. Sedan frukost med äggröra (min krämiga!!) och åt väldigt långsamt. Det bjuds på hamburgare hos svärmor kl 12 så det blir bra. Och så tar jag med mitt mellanmål till eftermiddagen, om vi inte hinner hem tills dess. Bra plan!

Hur är er påsk? Mår ni bra? Tar ni hand om er själva och varandra?

Tack för att ni finns
kram
Louise

 

Kommentarer

Men va? Hälsa på vänner och syskon mitt i pandemin? Tror inte för en sekund att ni träffas varje dag, eller att ni alla är vaccinerade eller har antikroppar. Du som jobbar i vården borde verkligen föregå med gott exempel. Ärligt talat 🤦‍♀️

Jag är helt säker på att Louise har koll på allt detta. Det är hennes familj och vänner. De har säkert pratat om detta och vet precis vad de gör.
Glad påsk Louise och fortsätt med det liv du vill och kan leva.
Kram

Följ restriktionerna ffs:
idag har de flesta tagit del av olika informationer om viruset, inte bara skräckinformation från PK media.
Coronaviruset är farligt, precis som andra influensavirus, bara för en liten, liten del av människorna.
Gamla och sjuka, överviktiga och de som har svagt immunsystem.
Är man normalviktig, rör på sig, äter bra mat, stärker sitt immunsystem är man inte i fara för sig själv eller andra.
Glad påsk!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.