Hej på er!

Måndag och ny vecka igång. Är lite trött i mössan, kom hem sent efter vår tur till Berlin med mina svärföräldrar.

Vi hade en jättehärlig helg, gick 1,5 mil på lördagen. Shoppade, åt gott, drack gott och tittade på Berlins sevärda historia.

Hur går det med minimagen på resa då? Utmärkt. Nu är jag ju inte längre så känslig och därför går det verkligen hur bra som helst. Minns första resan efter op, cirka 6 v efter op, haha. Fick min första dump där och tyckte det var svårt med mellanmål och hinna med att äta lagom långsamt osv. Lite skillnad nu kan jag lova!

I fredags åkte vi dagbåten Trelleborg-Rostock och hade med oss både frukost och lunch.

Sedan körde vi mot Berlin. I vår familj gillar vi bilturer och att resa till olika resmål i Tyskland, vi gör det minst ett par gånger per år.

I bilen drack jag mitt vatten och eftermiddagsmellanmålet blev en macka med skinka som jag tagit med hemifrån och en bit snickers.

Det dröjde innan vi kom fram till hotellet pga vägarbete så innan vi sedan kom ut på stan så var klockan en bit efter 20. Magarna var hungriga, både på mig och barnen, och den genuint tyska restaurangen var fullsatt och maten dröjde. Svårt det där… då kan jag ju plocka fram ett nöd-mellanmål som jag alltid har i väskan, men samtidigt är det ju då risk att jag inte kommer orka den riktiga maten.

Redo för tur i Berlin by night
Så fin jag kände mig!

Så jag avvaktade och väntade på maten. Blir lite skakig och liksom matt i humöret. Tjafsar om onödiga saker med maken…dåligt tålamod och lättirriterad. Och när jag sedan äter så är det som att trycka på en knapp; humöret vänder och jag blir direkt piggare igen. Häftigt hur det fungerar ändå.

Men när jag väntat så länge på maten, då måste jag vara försiktig. Måste äta vääääldigt långsamt, speciellt de första tuggorna. Sedan går det lättare.

Jag unnade mig en öl i väntan. Gick jättebra! Orkade dock inte hela ☺️

Sedan kom maten. Tog en barnportion med schnitzel och pommes. Magen hanterar det bra. Magen blir nog gladare för annan mat egentligen men tolererar den ok och munnen måste ju också få lite onyttig god mat ibland.

Ser lite snuskigt ut men det var gott! Men inte ens en barnportion orkade jag.

Sedan var kvällen slut. Vi var trötta! Min treåring somnade gott i vagnen på vägen hem till hotellet.

Inlägget blev så långt att jag fortsätter reseskildringen imorgon!

Ha en fin dag alla fina!

stor kram

Louise

 

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.