Ja, en sak är väldigt orättvist när man gjort en överviktsoperation och inte kan äta så mycket. Att man inte kan äta så gott på snabbmatsrestaturanger. Vilket problem va? Men ibland, ärligt, tycker jag det är lite tråkigt.

Jag äter inte snabbmat så ofta. Men ibland är det ju gott. Någon gång på kvällen till middag. Men även tex om man är på bilresa. Vi är ju som alla andra:-)

Då vill jag ha pommes. Och en god burgare. Dricka hoppar jag över. Men det andra vill man ju ha. Och man orkar ju inte en stor burgare och en pommes, även om man tar en liten. Det blir för mycket.

Man kan ju så klart lämna. Och dela. Men att dela en hamburgare är ju inte helt optimalt. Slänga mat gillar jag inte. Så att köpa en burgare och en liten pommes och slänga halva hamburgaren är jag inte alls glad för. Och spara till annan måltid är liksom inte heller möjligt. Det går ju bra med pizza, thai eller annan skräpmat. Men inte Hamburgermeal!

Men… det finns ju små hamburgare?

Ja. Men där kommer mitt dilemma. De som är små är också väldigt tråkiga. Hamburgare/Cheeseburgare… Ah men hallå! Jag vill ha sallad och lök och tryffel och flera sorters ost och jalapeno. Och tomat och gurka och inlagd gurka och rostad lök och goa såser och och och… Ja ni förstår ju! Så då blir det en stor. Orättvist, eller hur?

 

Är det någon mer som tänkt på detta?

Hur gör jag då?

Ja häromdagen tog jag en Filé o Fish på McDonalds. Extra sallad och lök och åt nästan hela. Ibland går jag emot mig själv och tar en stor burgare, tar ofta bort locket och så får jag ursäkta mig själv och slänga på slutet. Och ofta blir det ändå en cheeseburgare och så får jag satsa på roligare innehåll när jag lagar själv.

Har ni några tips?

Nu blev jag hungrig… haha.

Kram på er och ha en underbar dag!
Louise

 

Kommentarer

Ja den är bra! Men jag tycker ofta att det är där just dressingen sitter… och den vill man ju inte vara utan! 🤣🤣
Kram Louise

Har precis samma dilemma men har nyligen upptäckt att man kan köpa junior-meal på Burger King; lite begränsat utbud såklart, men det finns tex både whopper och kycklingburgare som är precis som vuxen-varianten fast mindre. Meal Inkl mellan-pommes och mellan läsk för bara 39kr. Inte så dumt alternativ faktiskt och definitivt bättre än en trist barnburgare! Finns kanske på andra kedjor också om man letar?

Alltså jag tänkte på detta idag, att kan man inte bara beställa, en kycklingburgare med bara salladen, dressing o grönt i en sån där liten kartong? Jag tar alltid av hatten på burgaren men orkar bara knappt en halv ändå! 🤷‍♀️
Åker till Mc för frappen 🥰

Ja visst är det knäppt! Jag brukar också ta av locket men ibland är det just där dressingen sitter! Och den kan man ju inte vara utan! 🤣🥰
Kram på dig!
Louise

Jag går ner och min kära man går upp…❤. Så blir det när man får äta det som jag inte orkar äta upp. Älskar goda hamburgare men äter aldrig med bröd längre…det är kört 😁. Har också svårt för att lämna mat och i den butiken som jag äger har vi stort fokus på matsvinn så det gäller att tänka lite…och att ha en liten( stor) Johnny som äter mina ” rester”.
Nu dagens promenad och sen trädgårdsarbete! Ha en fin dag, kram från Jenny i Växjö

Hej kära du! Ja min man brukar också få mina rester ibland 🤣
Kram och ha en ljuvlig fredag och helg!
Louise

När jag var yngre så jobbade jag på Max, och där kan du konstruera din hamburgare precis som du vill. Byta bröd på alla, byta dressing, lägga till/ta bort ost/grönsaker osv osv osv. Det blir ju dock lite dyrare än den hade blivit tråkigt original, men eftersom hamburgaren är mindre och billigare i grunden än en stor så kommer den ju ändå landa billigare än den stora. 😊

Jag va på MC Donalds här om dagen, o jag gick fram till kassan istället för ”gör de själv” apparaten! O bad om en kycklingburgare utan bröd! Gick toppen, fick med sallad o dressing istället 🥰🤗 !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.