I väntans tider

Nja, inte direkt. Inte väntan på bebis, men väntan på resten av mitt liv. Så kändes det. Pirrigt, nervöst, härligt och lite läskigt. Man visste inte riktigt vad som väntade men som jag hoppades att det skulle bli bra. Hade stora önskningar, önskade att operationen skulle förändra livet till det bättre men vågade inte hoppas på det.

Jag satte upp mål. Viktmålet var från början 80kg. Mindre än så kändes orimligt. BMI kring 27-28, det hade väl varit toppen.

Jag tog ”före”-foto;

 

Fruktansvärda bilder..?

 

Jag mätte mig över ankel, vad, lår, höft, midja, överarm och handled. Och så skrev jag ner flera icke-mätbara mål såsom:

  • kunna ha kjol utan leggings under
  • kunna ha shorts
  • vara bekväm i bikini
  • kunna ha min förlovningsring igen
  • komma i en röd klänning i strl M som legat i en låda sedan den köptes för 15 år sedan..

osv…

 

Min operation skulle alltså göras av Aleris, men operationen skulle ske på Centralsjukhuset i Kristianstad.

 

 

 

Inför operationen ska man gå ner i vikt. Konstigt? Njae. Varför? Jo, om man går ner mycket i vikt på kort tid, så dras fett ut från levern och det gör att  opererationen blir lättare (för att levern annars tar för stor plats i buken) och minskar risken för komplikationer. Dessutom tror jag att man visar kliniken att man är engagerad och visar tecken på motivation, men det är min egen tolkning…

 

Jag vägde in på 113kg på Aleris. På min egen våg stod det 115kg. Usch. Fruktansvärt! Pinsamt och mycket nedslående. Jag hade aldrig vägt så mycket förr… fy fy fy. BMI var nästan 40.

 

 

Jag skulle alltså gå ner 5kg tills operationsdagen den 18 oktober 2017. Jag hade tre veckor på mig. Jag valde Modifast. Man får lov att gå ner på precis vilket sätt man vill men det måste erkännas, bantningspulver ger snabb och effektiv viktnedgång. Ingen riktig viktnedgång, det vet ni ju, eller hur? Kroppen går upp viktnedgången direkt när man slutar, men eftersom man lägger helt om sin kost efter operationen så är det inte riktigt samma sak som för de som tar det som en kur. Så ni som inte opereras, kör aldrig bantningspulver, LOVA MIG DET!!

 

Men för mig, och andra som står inför en operation, så fungerar det. Så Modifast var mitt val.

 

 

Jag började med att byta ut min lunch till en pulverdryck, i ett par dagar, och sedan körde jag alla mål Modifast i två veckor. Mina gulliga kollegor på Mama Mia stöttade mig och ett par av dem körde också Modifast för att jag inte skulle känna mig ensam. Fantastiskt va?

 

Jag tyckte det var förfäääärligt äckligt. Riktigt vidrigt! Men jag klarade det. Jag fuskade på köttfärssås och sallad en gång och grillad kyckling utan skinn med gurka en gång. Resten av intaget var Modifast, vatten och kaffe. Bra jobbat va?

 

Jag minskade 8 kg i vikt på 2,5 vecka och mitt mål på minst -5 kg tills operationen, var nu uppfyllt!

Heja mig! Jag hade till och med ett två-årskalas för min son hemma, jag lagade all mat och bakade tårta!

 

 

Allt klarar man när man är tillräckligt motiverad, jag lovar!

 

Nästa del, som kommer imorgon, kommer jag berätta om förberedelserna de sista dagarna. Kram på er alla fina! Och glad midsommar till er!

Lämna gärna en kommentar om ni vill så att jag vet att ni är där ☺. Tryck er in på själva inlägget genom att trycka på rubriken, så kan man kommentera längst ner!

Kommentarer

Läser och inspireras.Har skrivit till dig o pm innan om att jag blivit nekad av landstinget..har bestämt mig för att betala själv nu.Ska på läkarbesöket på Aleris 4/7.Längtar efter resten av mitt liv.

Du är såååå inspirerande. Gillar dina inlägg och foton…..
Grattis till nya livet!

Ja, tänk att få på sig sina ringar igen!!! Sån lycka det måste vara! Slippa ha trosor med långa ben för att kunna ha klänning ….kunna känna sig fin i bikini!! Kunna se sig själv i en spegel utan att må dåligt, skämmas och bara vilja försvinna!! Åh vad jag längtar!!

Kram//Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.