Hej på er!

Jag har aldrig varit så förtjust i godis. Choklad ja, men absolut inte gelégodis eller så. Chips-tjej är jag. Salta saker. Korvar, chark, ost, snacks. Men även kakor. Inte vilka som helst men hembakat gillar jag. Förr kunde jag äta vad som helst men nu sedan operationen ha jag verkligen fått en annan känsla för mat.

Jag äter bara saker som verkligen är gott. Som kakor till exempel. en tråkig Ballerina… nej hoppar gärna. En ”vanlig” glass…nej då får det vara. Men någon hembakad bulle eller kaka. Eller en lyxig speciell glass. Köpe-köttbullar med pasta… nej hoppar det. Svårt att förklara, men blivit en finsmakare på något sätt. Och gärna krispiga och fräscha saker. Mycket grönt. Lätta smaker.

 

Alltid uppskattad vällagad och ”fin” mat men även gillat pyttipanna från frysdisken och en varm macka med ost och skinka. men nu krävs det lite mer för att få igång mig 🙂

De tär egentligen rätt fantastiskt att det blivit så. Att jag inte stoppar i mig vad som helst längre. Har tidigare alltid önskat att jag hade den egenskapen. Och nu har jag den, så den tänker jag vara rädd om.

En annan stor skillnad nu är att jag helst minskar på kladdet. Innan var kladd det bästa som fanns. Krämiga bakverk, mycket crème fraîche-såser, majonäs. Gillar det fortfarande men bara lite åt gången.

Detta är från min mosperiod: kvargplättar med kvarg, bär och cashewsmör

Sådant tilltalar mig inte längre. Inte på samma sätt.

Men den nyfunna kärleken som jag nämnde i rubriken är faktiskt till något så tråkigt som en torr kaka. Förr hade jag mycket hellre tagit en kaka med glasyr, extra krämiga saker, kladdiga saker. Nu? En hederlig småkaka är bland det bästa jag vet.

Kaffe, två små härliga torra saker och jobb framför datorn!

Antagligen för att den blir så perfekt i minimagen. En större kladdigare kaka gör mig för mätt och då blir inte upplevelsen så bra. Men en småkaka eller två? Åh, då är jag i himlen.

Konstigt hur det kan ändra sig ändå!

kram på er!
Louise

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg