Hej på er!
Kom på en sak häromdagen, att jag fått nya rutiner kring mat. Så klart har jag det. jag har ju ändrat det mesta, äter numer mycket små portioner. Äter var tredje timme, fokuserar på proteinet, dricker inte till maten osv osv.

Men här kommer några andra saker jag kommit på.

När jag beställer mat eller lägger upp mat på tallriken, så måste jag ta det goda eller bästa först, och ev lämna resten. Så gjorde jag inte förr. Då gjorde jag nästan precis tvärtom. Sparade det godaste till sist, så att den smaken skulle finnas kvar i munnen/minnet efteråt. Fy egentligen, att man gjorde så. Men så gjorde jag. Någon som känner igen sig?

Nu måste jag alltså tänka tvärtom. Måste äta det goda först. Men också tänka på vad jag behöver, alltså fokusera på proteinet. Varför? helt enkelt för att jag inte orkar allt. Måste prioritera!

Häromdagen blev vi bjudna på sallad på lunchen på jobbet.

Räksallad.

Detta är alltså en hel sallad. men jag plockade över det jag tänkte äta till tallriken till höger. Då tog jag ägghalvan, det mesta av räkorna, lite grönsaker, lite matvete och dressingen. På det viset skippade jag det mesta av grönsakerna och matvetet. Och då blir jag perfekt mätt och får i mig massa bra protein!

En annan sak är att jag så tydligt kan känna i kroppen när jag behöver protein. Om det blivit lite för mycket kolhydrater. Någon macka, lite pasta och någon kaka med socker. Sedan kommer den där konstiga känslan i kroppen. Känner mig uppblåst i magen, liiiite lätt illamående, konstigt tom i magen. Svårt att förklara men märkligt känns det. Det gör inte ont, känns bara obehagligt. Inte skönt alls.

Nu har jag lärt mig vad det betyder. Det betyder att jag behöver protein. Så häromdagen när jag kände det, så valde jag att köra helt på protein till mellanmålet. Hade lite rester i kylen och värmde på det.

Min krämiga äggröra, en köttbulle och lite bacon. varmt och gott för magen. Direkt efter, känner jag att den där märkliga känslan försvinner. Häftigt ändå va?

Det finns så klart fler nya rutiner som jag fått kring mat, men det var dessa två jag tänkte på idag! Ha en fantastisk måndag mina vänner!

kram på er!
Louise

2+

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.