Jag får ofta frågan om det finns något negativt för mig, med min Sleeve. Och jag brukar alltid säga NEJ. För livet är oerhört mycket bättre i alla avseende efter min op. Så är det! Men så klart finns saker som är annorlunda efter op. 99% bara bättre. Men en enda liten sak är sämre…

Morgnar

Ja det är det som är svårare. Måste vara noga med mig själv och min mage. Tidiga morgnar tex innan jobbet är ok. Men inte lediga dagar. Det blir liksom liiiiite för många fastande timma rsedan kvällsmålet vid kl 21 kvällen före. Vaknar ofta kring 07-08 och vill inte gå och fixa frukost med detsamma. Vill gärna ta det lite lugnt. Pyssla, mysa med barnen och plocka i ordning i köket innan jag börjar med frukost.

Men det går liksom inte. Kan inte vänta och sedan äta en ”vanlig” frukost. Då skulle jag dels bara kunna äta 2 tuggor innan jag hade blivit tvärmätt. Och dels så hade lätt kunnat må illa eller få ont i magen

Varför?

ja jag tror, som sagt, att det beror på att jag varit utan mat så länge och att magsäcken blir mer känslig då. Det är inget som är fel. Det är bara så. Tror att många känner samma. Och egentligen så är det inte så stort problem, jag har vant mig nu. Men det är ändå en sak som jag måste relatera till varje ledig dag.

På vardagar är det ingen fara. Då kommer det naturligt att jag äter något litet först. Varannan dag är det Movicol utrört i lite vatten och sedan lite citronfil efter, dels för att Movicol i vatten smakar förfärligt äckligt och dels för att jag tänker att det blir lite mer som en vanlig frukost. Annars hade jag fått lägga till något mer. De andra vardagsmorgnarna tar jag tex lite äppelmos. Eller ett liten flaska med drickyoghurt, gärna med bra magbakterier. Och så alltid kaffe 🙂

Helger

Ja helgerna löser jag ofta så här. Gör kaffe och dricker det i lugn takt medan jag pysslar hemma. Tar pyttelite kesofrutti eller ett glas proviva. Tar en kopp kaffe till? Och sedan äter jag den riktiga frukosten någon timme senare. Då är det gott med ägg i någon form, en god macka och lite kaffe till. Älskar det! Och kan längta efter det hela veckan. Den där härliga frukosten på lördagen. Tidningen. Lugnet. Längtan efter en härlig dag. Tända ljus. P4 på radion…

Kaffekopp tallrik med knäckebröd och äggröra med räkor på. Tänt ljus i bakgrundenMacka, äggröra i förgrunden. Ett tänt ljus och kaffe i bakgrunden

Och så massa gott. Äter långsamt, det måste jag fortfarande. Även det är känsligare på morgonen. På kvällen kan jag äta desto snabbare utan bekymmer. Men på förmiddagar måste jag vara lite mer noga.

Jobbigt?

Ja det är ju hur man ser på det. Vissa tänker att detta kanske är en biverkan. En ”jobbighet” efter op. Och jag tänker: Det är ju detta som är operationen. Alltså att jag ställt om mitt liv lite för att också ha en normalvikt och att må bättre. Det är ju ingen ”Quick-fix”, det tjatar vi alla om. Man måste göra förändringar. Men man mår också tusen gånger bättre.

Och en av de förändringar jag gjort, är att jag måste planera mina matintag och att vara mer försiktig just på morgonen! Och 3 år efter op så är detta min nya rutin. Inte svårt eller jobbigt alls längre. Bara nytt.

Ha en fin start på dagen mina fina läsare. Glöm inte trycka på lilla ♥ här nere om ni gillar inlägget!
kram

Louise

 

16+

Kommentarer

Hej Louise, tack för bra tips! Gillar verkligen din blogg😊. Du har ett betydligt större matintresse än jag så därför gillar jag att läsa dina texter och bli inspirerad. Tänker mycket på dina sex mål och hur viktigt det verkar vara. Jag gjorde min sleeve i nov. och är fortfarande novis på flera områden. Det jag tycker är svårast är mellanmålen och veta vad man ska äta. Äger en matbutik men det blir fasen inte lättare för det😉. Har för mig att du skrev att du älskade kvällsmålet och jag erkänner….är för trött ibland för att äta det sista😔. Tack för inspirationen, vet att du skrivit om mellanmål men gärna mer!!! Hälsningar från Växjö

0

Så glad du gör mig. Tack för tips, håll utkik så ska jag skriva mer om mellanmål!
Stor kram och tack!
Louise

0

Hej på er! Läser nu era bloggar.. Väldigt intressant.. Jag väntar på min operation… Vilken ska man ta? Sleeve eller bypass?

Mvh

Norbert

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.