Hej och godmorgon på er! Tisdag idag och livet leker. Eller? Hur har ni det? För mig leker livet, det gör det. Inte så mycket som är negativt för mig just nu. Väntar på lite utveckling på vissa fronter, är lite efter-semestern-trött och upplever extrema hormonförändringar. Mer om det snart… men annars är det bra!

Mama Mia Malmö
Här är jag utanför mitt rum på Mama Mia Malmö

 

Det är vansinnigt underbart att ha ett jobb som man älskar. Att få ha kul på jobbet varje dag är en lycka. Jag har så fina kollegor och underbara patienter som jag trivs så bra med. De ger mig lika mycket som jag hoppas att jag ger dem. Mina fina blivande mammor och unga tjejer och unga killar för den delen och andra som behöver min hjälp. Jag tycker det är så givande att finnas till i deras liv och förhoppningsvis göra en skillnad. Det är underbart!

Första veckan är avklarad efter semestern och någon dag till. Och allt rullar på som vanligt. Lite mer att göra tack vare att vi fyra barnmorskor är just nu två, under semestern, vilket innebär att man har lite dubbelt att göra vissa stunder 🙂 Men när man har varit en barnmorska på mottagning ett tag så blir man rätt rutinerad och även om jag har mycket att göra så har man en rutin vilket gör att man kan klara många uppgifter på kort tid och har även en säkerhet på att man inte missar något. Värre var det i början. Då kom jag ofta hem och fortsatte tänka på jobbet. Kunde inte släppa saker. Var rädd att jag hade missat något. Men så klart, så är det nog på de flesta jobb när man är ny…

Jo..Nu ska jag berätta en negativ sak för mig efter operationen. Jag har blivit så vansinnigt fertil.. hahaha.. inte klokt men sant. Jag har börjat känna av min menscykel så oerhört mycket vilket gör att jag har värk vid ägglossning, värk vid mens och humörsvängningar och allt och hans moster…

Så här kan jag känna mig vissa dagar i månaden.

Det är ju inget stort bekymmer.. Jag har en spiral för gravid har jag inte tänkt bli just nu 🙂 Men det är ändå lite roligt/komiskt att det blivit så stor skillnad från innan operationen då jag sällan kände några hormonskiftningar.

När vi opererades fick vi alla kvinnor instruktioner om att ha bra preventivmedel just av den anledningen, att man lättare blir mer fertil när vikten minskar. Härligt ju… Vissa har kanske haft svårt att bli gravid som överviktig för det vet vi, att det påverkar mycket. Och då är det ju fantastiskt men samtidigt så får vi inte lov att bli gravida första året, då viktminskningen skulle inte gynna en graviditet. När man är viktstabil så är det ok men inte i början… så bra preventivmedel är a och o första året i alla fall, hälsar kirurgen och barnmorskan! ☺️

För mig spelar detta ju ingen roll, men ändå häftigt att se hur det ändras i kroppen. Nu är jag visserligen barnmorska och tycker allt sådant här är häftigt. Hur kroppen fungerar och icke fungerar ibland. Och hur vi lever kan påverka biologin… Vad säger ni andra? Någon som har tankar kring detta?

Ha en fin tisdag. Jag ska snart åka till jobbet och ta hand om fina patienter. Ha en fin dag!

kramar Louise

 

3+

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.