Hej och godmorgon! har ni sovit gott? Har ni semester? Jag jobbar igen. Var rädd att jag inte skulle älska jobbet som vanligt för jag hade det så urskönt på semestern. Meeen mitt jobb är precis lika härligt som innan, så jag går med lätta steg till jobbet varje dag, och måste erkänna att det känns lite komiskt (och lite kul haha) att solen gick och glömde sig när min semester var slut..!

Dagarna innan semestern tog slut så insåg jag att hur mycket jag än älskar ledighet så älskar jag rutiner mer! Har följt mina regler noga även under semestern men det är ju inte lika lätt. Som ett resultat av att barnen sover längre (jippie!) så blir det svårt att hinna med alla mål. Mer vin, mer mackor, mindre protein…

Ja ja, men så ska det ju vara, jag mår inte dåligt utav det. Men det känns skönt att återgå till rutiner. Underbart skönt!

Vardagar är det så lätt att hålla mina matrutiner

Och det är bara två dagar/vecka som blir lite svajigare (lör och sön) men på semestern blir det ju plötsligt en fika med vänner som kommer spontant och plötsligt blir det så vareviga dag.. Vin och snacks blev så gott att jag blev mätt så ett riktigt kvällsmål uteblev…

Frukosten och middagen blev ofta rätt bra. Däremellan blev det lite så och så.

Men vissa dagar var rätt bra

Här får ni två exempel på rättbra dagar:

Frukost: goda mackor, kaffe, Baricol

Mellanmål: en aprikos i bilen

Lunch: Potatissallad med korvslantar och mozzarella på stranden

Mellanmål: Mozzarella, parmaskinka, basilika, olivolja och svartpeppar. Denna portion delade jag med min man

Middag: Kebabköttbullar i ljuvlig sås

Kvällsmål: Finncrisp med massa ost till en god bok 🙂

Frukost: Kokt ägg, finncrisp, vindruvor och Kaffe. Och mina Baricol så klart. De tar jag alltid till morgonkaffet!

Mellanmål: Glass på Glassfabriken. Inget bra mellanmål, huvva vad illa jag mådde. Men det blev så för vi var i stan längre än jag trodde. Ibland gör man dumma val, men jag var ju så suuuugen…

Lunch: Būn – Vietnamesisk risnudelssallad med kyckling

Mellanmål: Proteinrik yoghurt med min egen äppelmos m kanel. Granola – köpt

Middag: Panerad kyckling i bitar, potatismos, brunsås, gelé och morötter

Kvällsmål: Rostad macka, massa smör, tomat, örtsalt, peppar och en chokladbit

Men ibland har vissa dagar blivit helt tokiga..

Frukost: Kvarg med blåbär, macka, kaff

Mellanmål: En mazarin… haha. Så gott men verkligen inte bra. Och sedan kom lunchen…:

Lunch: Fika med mackor när svärföräldrarna kom på besök. Gott och mysigt men inte bra för min mage, speciellt inte när mellanmålet hade varit en kaka…

Mellanmål: En kaka till…..?? Ja ibland blir det tokigt. Inget protein i sikte. Massa socker. Magen inte glad.

Middagen: blev i alla fall ganska bra. Köttbullar, potatis och grönsaker

Kvällsmål: Ja men så här blir det ibland. Vin, snacks och bär i sällskap av min allvar bästa vän.

Men det går ju bra ändå!

Semester blir ju lite sådär. Jag har dock ALDRIG dåligt samvete för min mathållning nu för tiden. Det hade jag alltid förr. Det är det som är skillnaden. Innan fanns tusen tankar såsom:

På måndag… Jag ska bättra mig. Detta var inte bra gjort Louise. Att du aldrig kan skärpa dig…

Det enda jag tänker är att jag ska försöka smyga in mer protein för att jag mår så mycket bättre av det.

Nu ska ni få ha en underbar dag, alla fina!
Glöm inte bort att ta hand om er!

kram

Louise

7+

Kommentarer

Hej! Själv har jag nån blandning av jobb och semester, blir lätt så när man är egen 🙂 Jag har kikat lite på Baricol och beställt hem provpaketet men inte provat än. Ser att du valt tabletterna som man sväljer hela, jag undrar om du har provat ”allt” som Baricol erbjuder och hur du kom fram till just de tabletterna, själv har jag funderat på påsen med pulver, men kanske det är nån konstig bismak så den inte är att rekommendera?
Kram/Maria

0

Hej fina du!
Ja jag har provat alla sorter, fastnade för tabl för det går så lätt och snabbt att svälja det m mitt morgonkaffe, bra med en rutin man har varje dag tänker jag. Pulvret är också väldigt bra men hade svårt att hitta på vad jag skulle blanda det med för jag dricker sällan smoothie eller äter yoghurt. Och jag är så vansinnigt känslig vad gäller brussmak så jag vill inte blanda det med vätska och dricka, även om jag vet att det går fint! Prova allt och testa dig fram!
Kram på dig!
Louise

0

Tack för svar! Ska prova alla så får vi se vad som passar mig bäst!
Ha en skön lördag!

kram/Maria

0

Härligt att höra att det faktiskt går bra ändå! Står inför operation med sleeve till hösten och är så orolig för vad som sker de dagar som inte blir perfekta..

0

Jag var också nervös för det i början men det ordnar sig, jag lovar. Bara man är rätt noga med allt första tiden.
Kram på dig!
Louise

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.