Så klart är motion en stor del av ett hälsosamt liv. Så klart. Jag är inte så förtjust i motion. Big surprise! En tjockis som inte gillar motion ☺. Men… jag försöker ändra på mig. Men något träningsfreak kommer jag aldrig bli.

I början, precis efter operationen, orkade jag inte mycket. Det blev mest promenader och så började jag  simma 1-2 ggr/vecka.

 

För 2 månader sedan bestämde jag mig för att börja springa. Min kusin på andra sidan världen inspirerade mig att ta hem en app som ska kunna lära vem som helst att klara springa 5km i ett upptrappningsschema på 8 veckor. C25k heter den. Ok… vem som helst? Även jag?…

 

 

Så jag började med den. Den säger till mig i lurarna när jag ska ”start walking” och ”beginn running”. I början var det 1 min spring, 3 min gång…. Men mer och mer spring för varje träningspass.

 

 

Enligt appen ska man träna 3ggr/vecka för att hinna på 8 veckor. Det har jag inte klarat, oftast har det blivit 2ggr/vecka och ibland mindre och ibland mer. Nu är jag på vecka 6 och i helgen ta mig tusan sprang jag 20 min i sträck, utan att gå!! Det var ca 2,5 km.

 

 

Det var en jäkla bedrift ska jag säga er. Jag är INGEN LÖPARE! Förr fick jag blodsmak i munnen av att springa till bussen och ont överallt. Skönt? Icke! Men nu? Ganska skönt. Jag lufsar mest fram men jag fuskar inte. Jag har ju numer 38,5 kg mindre att bära på, så det gör säkert sitt!

 

Som present till mig själv köpte jag nya träningsbrallor. Såå sköna!

 

 

När jag klarat springa 5km, vilket borde vara om ett par veckor ska jag köpa mig ett par riktigt bra löparskor!

 

Ha en fin dag alla fina! Vad tränar ni för någonting?

 

 

 

 

1+

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.