Hej på er!

Idag bjuder jag på lite tips angående kläder. Har skrivit här innan om mina egna klädinköp under viktresans gång men idag tänkte jag helt ärligt försöka hjälpa er att inte göra mina misstag.

Jag opererades i oktober 2017,

var i mål ungefär 1 år efter det och är nu alltså viktstabil. -45 kg och drar nu strl S eller 36-38 ungefär. Lite större nedtill än upptill. Jag började med ca XL eller 44-46. Men det är också svårt att säga, för byxor köpte jag inte direkt. Någon stretchjeans på KappAhl för större gumpar, men annars var det mest leggings och kjolar för mig.

Så klart måste man köpa kläder utmed vägen. Men snälla ni, var smarta. För ni kommer inte vilja ha de kläderna heller när ni är i mål. Lita på mig. Att köpa byxor eller tröjor i strl L eller M som sedan också blir för stora – man vill helt enkelt inte ha dem sedan.

När jag nu äntligen har en kropp som jag är riktigt stolt över, så vill jag ha riktigt välsittande kläder. Inte bylsiga tröjor eller jeans som hänger i rumpan.

Så var kloka

Köp det allra mest nödvändiga. Låt jackan vara stor en säsong till. Köp ett par jeans. Köp någon bas-topp eller T-shirt men ha hellre de större ett tag till. Köp en ny bikini som passar första sommaren men köp inte flera. Köp ett par shorts, en kjol om du måste. Köp en bra bh och några trosor/kalsonger men köp inte massor för du kommer behöva nytt igen rätt så snart!

Det allra bästa är att låna

Be någon du känner som verkar ha ungefär samma storlek som du, att få låna nån byxa eller klänning om du ska på fest. Köp second-hand. Kanske du, precis som jag, har andra i närheten som också gör en överviktsoperation eller en annan viktresa – ge till dem och få utav dem.

Jag köpte ingenting innan det hade gått cirka 7 månader. Då var jag tvungen att ha lite sommarkläder inför första sommaren. INGENTING jag hade sedan innan fungerade. Men innan dess fick jag en hel säck av en fin vän som var trött på vissa kläder. De levde jag på första halvåret. Jag hade också en stor kartong upp på vinden med gamla egna kläder som jag hade sparat för att jag hade vuxit ur dem senaste 10-15 åren. Inte alla har det, men kanske?

Så ta det lugnt

Du kommer vilja ha helt andra kläder när du är i mål. Helt andra storlekar men också helt andra kläder. När du nått normalt BMI vill du kanske ha läderbyxor? Kort-kort kjol? Bikini? Tajt urringad klänning? Spetstrosor?

Alltså jag vet. Jag vet verkligen hur det kan ändra sig. Numer kan jag handla precis vad jag vill. Är inte hindrad av tankar såsom: Denna passar min kropp så den får jag köpa. Kan istället tänka: Denna är snygg på galgen och jag vet att den kommer bli snygg på mig också! Det är faktiskt helt fantastiskt! Vilken frihet va?

Vem kunde liksom tro att jag skulle vilja köpa mig ett par skinnbyxor… 🙂

Så köp bara det mest nödvändiga, låna mycket och vänta att byta ut garderoben tills du är viktstabil.

Dagens tips!

Kram på er
Louise

 

Kommentarer

Tack för att du hjälper mig tänka realistiskt!
Jag höll upp ett par tights idag med M och skaka på huvvet.
Dom passade??
Jag får kläder som jag kan ha vartefter.
Sen ska jag köpa när jag nått mitt mål.

0

Kul ändå!
Ja ta det lite i taget och sedan satsar du på allt det fina på slutet!
Kram på dig!
Louise

0

Jag har massor av kläder från ”skinnier days” som jag kan använda under resan. Det får bli nytt när jag är klar 🙂

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg