Godmorgon! Nu snart väntar jobb för min del, hur är det för er?

Igår skrev jag ett långt inlägg om hela min jul-och nyårshelg! Läste ni?

En av nackdelarna med lång ledighet för mig som Sleevad, är att matintaget och mellanmålen är svårare att få bra. Jag försöker. Men det är inte lika lätt. Det blir mer oförutsedda händelser. Längre mellan målen. Jag försöker ha bra alternativ i väskan… Men ändå blir det ofta lite fel.

Alltid lättare på vardagarna med satta måltidstider. Men man måste ju fungera även på ledighet.

Timmarna

Det svåra är att tiden lätt springer iväg för mig. Jag brukar vara slaviskt ordentlig med att äta just var tredje timme. Men på lediga dagar blir det plötsligt 4 och ibland 5 innan jag äter nästa gång. Inget bra.

Ofta skakar jag innan jag inser att jag måste ha mat. Blir liksom inte ”hungrig” som tidigare. Utan jag känner det mer i kroppen. Skakig, svag, dåligt humör… Ibland inser jag inte det ens, utan det är min man som upptäcker att jag behöver mat. Tur jag har honom 🙂

Godare mat

En sak som dock brukar bli bättre på lediga dagar, är att jag äter lite mer godare mat. Äter ju gott alltid tycker jag! Men jag har lite mer tid och inspiration till att göra extra fina tallrikar när jag är ledig!

Här ser ni min gårdagstallrik som jag intog i sängen (!) med min man och vi tittade på film. Hur gott?

Och detta är min morgontallrik idag: Inte illa va?

Men det har också blivit några tråkigare mål:

Då min son skadade munnen i Sälen så var jag tvungen att tänka ”mos-mat” igen. Så jag plockade fram lite godingar från min egen mosperiod! Här ser ni mosad banan med kanel och lite pressad apelsin tillsammans med proteinrik yoghurt. Så himla gott!

Och jag gjorde äggröra och potatismos och äppelmos och annat som gick lätt för den lilla ömmande munnen att svälja! Här kan ni läsa lite mer om min mosmat sedan tidigare!

Så klart har jag fått några gals vin under min ledighet. Ganska ofta faktiskt. Och lika gott som det är, lika skönt är det av även den anledningen att återgå till vardagsrutiner igen.

Hur har det gått för er under ledighet?

Men nu är det jobb som gäller idag. Och det kommer nog bli en tuff dag idag. Precis som det ska vara när man återgår efter nästan 3 v ledighet! Kram på er alla!

Louise

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.