Heeeej! Har ni det bra? Jag fick en kommentar på Instagram av en fin läsare. Hon undrade om mina ”regler” som jag hela tiden refererar till. Ja mina regler… Ni ska få höra.

Ni som läser här ofta vet nog egentligen om dem, rätt väl. Men det finns ju nya fina läsare också!

Läste ni om min 2,5-kontroll hos läkaren på Vårdcentralen? Där sa han att han var ”jävligt imponerad” av min resa. Och jag är övertygad om att anledningen till att det (än så länge, peppar, peppar…) gått så bra för mig efter min Sleeve, är att jag verkligen tog, och tar, denna operation på stort allvar.

Jag är oerhört tacksam för denna chans jag fått i livet. Så ser jag faktiskt det. Som en chans i livet. Som jag längtat efter den.. chansen alltså. Så när operationsdatumet stod färdigt så bestämde jag mig:

Jag kommer ta denna operation som min allra sista förändring i livet, vad gäller min kropp!

Så när jag läste på, om operationen, och hur man ska leva efteråt, så tog jag det bokstavligt! Reglerna kommer bli mitt liv!

Vilka regler gäller då?

1 Drick inte till maten

2 Ät proteinrikt

3 Ät 6 ggr/dag – cirka 3 h mellan måltiderna

4 Ät cirka 150-200 g till huvudmål och 100-150g till mellanmål

5 Ät långsamt

6 Träna regelbundet

 

Där är de! Men vill dock skriva en stor brasklapp! Nr 6 följer jag inte… Där är min akilleshäl! Men mer om det en annan dag 🙂

Gör som jag! Ta detta verkligen allvarligt. Bestäm er för hur ni vill leva ert liv. Se detta som världens chans i livet! Så klart gör jag undantag. Och det tänkte jag beskriva i helgen.. Men idag fokuserar jag på det som jag gör 99 % av min tid: följa mina regler! Här och här och här ska ni få klicka er vidare och läsa mer utförligt om de 6 reglerna!

Kram på er

Louise

 

Kommentarer

Hej! Jag har fått för mig att dietisten sa att 120g var för lunch och middagen. 1dl protein 0,5 dl potatis tex och 2 msk grönsaker och sen sås. Men ska väga en dag. Jag mäter maten.

Ja, jag åt väldigt mycket mindre i början än nu. Så var det nog 100-120g/måltid men nu orkar jag lite mer och står ändå still i vikt. Jag vägde bara maten i allra första början, nu litar jag helt på mina mättnadskänslor 😃
Kram Louise

Har frågat på efterkontrollen om VARFÖR man inte ska dricka till maten. Fick då svaret att då sväller maten så man inte får plats med tillräckligt med mat ???
Tycker det låter mycket rimligare som du skrev att maten sköljs ner fortare och man ev får dumping.

Hej, ja jag frågade kliniken från allra första början. Det är en missuppfattning att det är för att man blir för mätt. Utan det är för att man riskerar att orka mer än man ska.
☺️

Har hört om denna nya drog i Sverige… men det är så meckigt med boka och bana och planera…😆😆. Nu blir det motionscykel hemma och squats varje gång jag ska sätta mig på skrivbordsstolen istället ett tag… så får vi vad det blir av det 😂
Kram till tusen!
L

Ja detta var kirurgen själv, därför blev jag så förvånad. Mycket mer rimligt som du säger!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.