Hej på er!

Allt bra?

Man har en riktigt stor skräckkänsla som överviktsopererad. Man har flera men en är riktigt stor. Kan ni gissa vilken den är?

Att förstöra den. Operationen. Sleeven. Att göra så fel att man börjar gå upp igen.

Den rädslan är så stor att jag tänkte på den ungefär 5 ggr/dag i början. Efter några månader, när jag faktiskt märkte att jag sakta men säkert gick ner i vikt hela tiden, så tänkte jag på det allt mindre. Och idag, när jag gått ner 45kg och varit viktstabil i 3-4 månader så tänker jag bara på det någon gång i veckan.

Missförstå mig inte. Vi ska nog inte helt vara utan denna rädsla för det är nog den som driver oss att fortsätta med goda vanor och ”passa oss” lite lagom, eller hur?

Men det är en skön känsla, att känna att man faktiskt verkar fixa detta. Att man kan. Att man inte förstör någonting.

Men i början…ojojoj. Råkade äta två-tre tuggor för mycket och så spände det i magen – nu har jag förstört det! Man drack några klunkar vatten för fort – nu töjer jag magsäcken! Man åt för fett eller sött/dumping – nä nu djävlar är det förstört…!

Och om vågen stod still… nu är det roliga slut… nu stannar viktnedgången av!

Känner ni igen er?

Det är helt normalt att känna så. Och lite är nog som sagt bra. Men jag vill ändå trösta er som är i början av resan: det blir bättre. Man blir inte så rädd sedan, det avtar lite.

Tjohopp på er!

Ta hand om varandra!

Kram

Louise

 

0

Kommentarer

Hej och Gott Nytt 2019! ? Oj vad jag känner igen mig i det du skriver!?
Tror oxå att jag förstör min lilla minimage varje dag,tycker att jag både kan äta och dricka em hel del o tänker efter måltid att ”nu är allt förstört” ?
Dålig viktminskning gör inte saken bättre.. Kram Camilla

0

Hej!
Gott nytt år och god fortsättning ?
Detta var precis vad jag behövde läsa idag! Skönt att veta att vi är fler som har sådana tankar.
Jag har i stort sett stått stilla i vikt den här veckan och direkt kommer tankarna… Vad gör jag för fel? Äter jag fel? Kommer jag inte gå ner mer nu? Har försökt intala mig här idag att jag faktiskt har gått ner mycket i vikt sen jag började flyt 12 november. Jag måste försöka lita på kroppen ❤️ Men det är lättare sagt än gjort… Tack än en gång för ett bra blogginlägg!
Kram Anki

0

Så känner jag varje dag skräck att gå upp igen 2 år efter å ca70 nedgång ? då stressen i mitt liv gör att jag ofta inte hinner äta som jag borde

0

God fortsättning,

Så mycket igenkänning i detta inlägg. De senaste dagarna har jag varit rädd för att väga mig, har ju ätit både praliner, ostar, tryffelsalami och druckit vin under jul/nyår.
Men man glömmer ju bort hur små mängder det är, 2 skivor, 2 bitar osv.
I morse när jag i alla fall vägde mig var 1:a siffran plötsligt 7 i stället för 8.
Hurra för oss och bort med alla hjärnspöken!

0

Hej jag er räd med.opr mig den 27/2,2019 Har känsel af gör jag noget fel er gått i stå med receptar.kram på er Birgitte Bang

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.