Dessa godingar har jag gjort många omgångar av. De är såå goda och verkligen perfekta för ett mellanmål till en minimage. De har ägg, parmesan och kvarg i sig, tre mycket proteinrika livsmedel. De går snabbt att göra och sedan fryser jag in dem och har att ta fram till mellanmål med en skiva skinka till. Prova nu!

Protein-lökpaj
2 gula lökar, skurna i små båtar
1 msk olja/smör
250g (1 burk) Kesella 10%
1 ägg
1 dl riven parmesanost
salt & peppar
lite klippt gräslök
0,5 dl rostade pinjenötter.

Rosta pinjenötter i en torr panna. Lägg över på ett fat att svalna. Värm olja/smör och svetta lök i pannan, på mediumvärme. De ska inte få färg, men låt de steka smått cirka 10 min så de blir helt mjuka. Låt svalna.

Blanda kvarg, ägg, ost, s&p och gräslök.
Häll ner den svala löken.

Klicka smeten i formar, cirka 12 st. Strö över pinjenötterna.
Grädda i 200 grader i cirka 20 min

Servera till mellanmål eller lunch med tex skinka och ev grönsak.

 

1+

Kommentarer

Mums dessa verkar så goda samt enkla att fixa.
Måste testas!! ?? efter min operation då.. ☺️
Hälsningar Flitigalizan

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.