Hej. Igår bjöd jag på riktigt god söndagsmiddag. Det var bara vi fyra i familjen, men varför ska man inte äta extra gott ändå:-)

Jag helstekte fläskfilé och efterlagade den i ugnen, på bara 125 grader, då blir den så himla saftig och god. Tar lite längre tid men det är det värt. Min filé tog ca 40min i ugnen.

Min potatisgratäng gör jag alltså så här:

Jag skalar och skivar potatisen tunt maskin, så att de blir extra tunna. Sedan kokar jag dem och vitlök i mjölk (häll på så att det precis täcker potatisskivorna) i en kastrull på spisen, akta så det inte bränner, rör ofta! Sjuder det i cirka 10 min så potatisen mjuknat något. Efter det häller jag över allt i en ugnsform, toppar med lite grädde, ca 1 dl och smör. Så blir den oerhört god och krämig utan att man behöver hälla på många dl vispgrädde. För det gillar inte riktigt minimagen. Men man vill ju ändå ha det så där underbart krämigt eller hur? Har ni provat på detta sättet på någon gång?

Men nu till huvudnumret;

Min rödvinssås

Stek några skivor bacon, tillsammans med en rödlök i klyftor och två vitlöksklyftor (bry er inte om att ta bort skalet, det gör ingenting, i smör och olja. Stek på medium-värme tills löken mjuknat. Häll på 1 tsk timjan eller blandade franska örter. Strö sedan över 1 msk socker och rör runt. Tillsätt 1 dl rött vin, 2 dl vatten och 0,5 dl kalvfond på flaska. Låt koka i ca tio min. Sila av. Smaka av. Salt och peppar? Om för starkt, tillsätt med vatten, om inte så fyllig smak; låt koka någon minut till. Klicka sedan i 1 msk smör och lite maizena redning. Voilá!

Här har allt stekt länge och jag häller på vin, vatten och fond och låter koka!

Så gott!

Ha en fin måndag! Glöm inte bort att ni är viktiga!

Louise

0

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.