Hej på er! 

Torsdag nu, oj så snabbt veckan gått. Jag har ju varit tre dagar i huvudstaden vilket kan förklara en del.. 

Långa dagar med mycket ny info, mycket lärorik kurs i Ledarskapets ABC. Grupptävlingar, nya tankenötter och tips på nya tankesätt. Väldigt givande måste jag erkänna!

Jag har också fått mycket god mat. Mat är verkligen en stor del av mitt liv och en insikt kom till mig idag när jag pratade med en kollega om mitt liv idag och mitt liv innan Sleeven oktober -17….

Att jag nu äntligen kan fullt ut stå för att jag älskar mat och att allt med mat är mitt intresse. Laga mat, nya maträtter, prova nytt, smaka nytt, lära mig mer, läsa om mat… allt!

Så när jag är några dagar i Stockholm så ser jag till att prova nytt och söka upp nytt som har med mat att göra. 

Innan har jag tyvärr skämts för att säga ”jag älskar allt med mat” för min egen fördom var att folk skulle tänka: ”jaha, en tjockis som gillar mat – big surprise!” 

Nu kanske inte så många gjorde det men jag var i alla fall rädd för det!

Hur yttrar det sig matkärleken då! Ja för det första är faktiskt kärleken till och med större nu för tiden! Eftersom jag äter så lite så vill jag att det lilla ska vara bra och god mat, tillföra något i mitt liv liksom. 

Så jag väljer oerhört sällan mat som är sådär. Vill helst äta jättegott alla måltider! Nu på kursen gick jag en lååång väg för att köpa en semla och en biskvi på Magnus Johanssons bageri (en mycket duktig bagare som bland annat är en av programledarna och domarna i dessertmästarna). Hade hört att de skulle vara extra goda! Åt semlan till mellanmål i eftermiddag och sparar biskvin till imorgon! 

Full pott fick semlan! 

Jag provade Steamed Bun m pulled pork i tisdags – aldrig provat men varit spänd på det! Så gott! 

Beställde ett glas vin i hotellrestaurangen och tog upp till rummet i tisdags för att nyduschad inta det när jag sminkade mig i väntan på middag ute. Bara för att det är gott och härligt! 

Har ätit löjrom två gånger på tre dagar, visserligen ca 1 tsk stor klick, men ändå; det räcker för mig! 

Igår orkade jag nästan äta upp hela min Skagenröra på restaurangen. Men hade ändå en bit smörstekt bröd kvar och cirka 2-3 tuggor av röran. Det bad jag om att få i en burk och åt det tillsammans med parmesanosten och en bit mörk choklad i sängen som kvällsmål när jag tittade på tv på rummet igår kväll. 

Förberedde mig från Skåne henom att ta med mig både ölkorv, parmesan, chokladbitar, nötblandning och oliver, till att ha på rummet som mellan- och kvällsmål. Så klart kan man äta en proteinbar, det är både enkelt och smart, men jag njuter inte av det. Jag vill bättre!

Jag lägger ofta upp mat på extra fina tallrikar. Viker en servett även när det bara är jag. Tänder ett ljus ibland. 

Små stunder av lyx. Speciellt kring mina måltider. Och det är så härligt att erkänna detta för mig själv och för världen. JAG ÄLSKAR MAT OCH DET ÄR MIN HOBBY! Speciellt lite lyxig och härlig mat! 

Vad säger ni? Tänker någon som jag? 

Jag måste ändå förtydliga; jag gillar limpmackor m hushållsost också. Och korv och färdigköttbullar. Det har sin charm ibland. Men kanske lägger jag en extra god marmelad på osten och provar något annat än pasta till korven eller köttbullarna, typ smörfrästa sockerärtor och en ny ekologisk ajvar jag sett i Ica-hyllan….

Det var dagens tankar om mitt favoritämne: Mat!

Ha en fin kväll, vi hörs imorgon!

Kram på er 

Louise 

4+

Kommentarer

Älskar dina inlägg!
Detta har varit en av de saker jag oroat mig för inför min operation 19/2 ~ kommer jag inte kunna njuta av mat så som jag gör idag?
Precis som du Louise, vill jag njuta vidare ~ tack för din delning! ?

0

Hej,
Kul att du njöt lite extra i min stad?
Mat är livet, försöker alltid piffa till nästan alla mål på ett lr annat sätt. T e x genom att ha en parmesankräm till en tomatsoppa eller aioli till en fiskgryta. Mycket färska örter för både smak och utseende.
Du har inspirerat mycket när det kommer till mellis. Kvarg med färska räkor, gurka och citronolja är en favorit, eller kvarg med chark, oliver och tomat. Och allt där emellan.
Har alltid 3-4 bitar ost i kylen, så smidigt.
– 20 nu, op 23 nov ???

Tack Louise och ha en fin helg nu med dina nära!

0

Dina inlägg är så bra och inspirerande. Dun energi smittar verkligen av sig. Har legat sjuk i influensa en vecka nu och ingen mat smakar gott. Nu ska jag skriva ner ingredienser och råvaror och beställa hem så att jag kan laga god mat och härliga mellanmål. Du är en livsnjutare som generöst delar med dig av din vardag. Det ska du ha ett stort tack för.
Kram

0

Åh Johanna, vad glad du gör mig! När jag skriver så undrar jag ofta ”är det verkligen någon som vill läsa allt mitt svammel…”
Tack för att du skrev och peppade mig att fortsätta!
Kram och trevlig söndag!
Louise

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.