Hej på er! Är allt bra? Med mig är det toppen!

Idag bjuder jag er på ett kärt barndomsminne. En av de finaste personerna i denna värld, min dagmamma Ina, har betytt oerhört mycket för mig. Hon är ingen vanlig dagmamma, utan en über-dagmamma som tagit så många barn till sitt hjärta och eftersom hon betytt så mycket för så många så är hon fortfarande en stor del av mångas liv, och så även i mitt.

För någon vecka sedan var jag och mina pojkar och hälsade på henne. Och som alltid så får hon en att känna sig som viktigast i världen. Jag önskar att alla hade haft en Ina och en Lasse (hennes man) i sitt liv för då hade världen varit en mycket bättre plats för alla.

Förutom att hon givit mig kärlek, värme, kramar och många blås-på-sår så har hon även givit mig många MÅNGA maträtter som jag har med mig i mitt matförråd. Hennes stekta sill (som vi kallade fiskpinnar), hennes köttfärssås, hennes bullar, hennes bondkakor, hennes sockerkaka, hennes kassler med ananas och hennes fiskgratäng är bara några av de rätter som jag älskar och fortfarande lagar regelbundet.

Fiskgratäng

Och idag bjuder jag på min fiskgratäng som hon en gång lärt mig att göra. Världens lättaste och världens godaste fiskgratäng. Vuxna och barn älskar den och perfekt till mosperioden också (om man plockar bort svampen och mosar potatis och ärtor ordentligt!) Och många kan inte gissa ingredienserna vilket jag tycker är kul!  Bli inte avskräckt av majonäsen, Man kan inte riktigt smaka att det är majonäs i utan det ger bara en så härlig smak. Min man gillar inte majonäs men älskar denna rätt! Så prova, ni kommer inte ångra er!

 

Min dagmammas fiskgratäng

Vit fisk, gärna torsk

1 dl majonäs

2 dl mjölk

0,5 dl vispgrädde

salt och peppar

burkchampinjoner

riven ost

Lägg fisken i en gratängform. Vispa majonäs, mjölk, grädde och salt&peppar med en elvisp så att allt blandar sig. Häll över fisken.

Lägg på champinjoner och riven ost. 

 

Fiskgratäng
Redo för ugnen!

Grädda i ca 200 grader, nere delen av ugnen, cirka 30-40 min.

Servera med kokt potatis, rivna morötter eller ärtor och lingonsylt

 

Fiskgratäng
Riktigt gott!

(Ytterligare en sak hon givit mig är min kärlek till lingonsylt. Jag kan ha lingonsylt till ALLT :-)) Man kan med fördel förbereda allt fram till den ska in i ugnen, så kan man bara sätta in den när man kommer hem från jobbet. Så gör jag ofta, förbereder så att middagen går extra snabbt när man kommer hem med trötta och hungriga barn (och mamma och pappa för den delen…)

 

Så, det var mitt bidrag till er idag. Fiskgratäng på mitt vis men inspirerad av min dagmamma Ina ♥.

 

Fiskgratäng
Lika gott att värma dagen efter.

Kram på er och ha en skön dag!

Louise

0

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.