Hej på er! Måndag och ny vecka! Har tre veckor kvar på jobbet och sedan blir det semester! Kan inte fatta det, att april och maj gick så snabbt! Beror nog på att jag hade en overkligt intensiv tid på jobbet.

Idag bjuder jag på lite tips med vattnet! Det viktiga vattnet som vi alla behöver men vi som är opererade, extra mycket!

Varför? För vi dricker ju inte till maten och missar därför några dl vid flers tillfälle/dag. Jag, i alla fall, drack kopiösa mängder vatten till måltiderna förr. Nu måste jag vara desto bättre på att dricka mellan måltider! Och det är jag faktiskt!

Vanligt vatten eller smak?

Ja det är ju en smak-sak (haha!). Jag dricker nästan bara vatten med smak på. Fun light oftast även om det när mig lite emot då jag tror att aspartamet inte är bra för oss. Men socker i vanlig saft är inte bra för tänderna, att tänderna hela tiden blir ”sköljda” i socker..

Min favorit är Appear! Mums vad god!

Vanligt vatten är svårt för mig, tråkigt och gör lite ont i magen. Så ca 1 msk saft till 600ml vatten är lagom. Bara lite smak räcker för mig!

 

Bra flaska!

Jätteviktigt! Har gått igenom ett par under min tid som opererad. Gillar med stor öppning. Gillar glad för att slippa plast. Gillat Gina färger. Och de måste vara stora. Orkar inte fylla på hela tiden. Minst 600ml. Har en på 1 liter också, den är toppen. Två sådana och jag är i hamn!

Tv å flaskor med silikonomhöje, en grå och en ljusrosa

Fyll på som rutin!

Fyll direkt på morgonen. Sätt alarm på mobilen på 30 min efter avslutad måltid. Börja då drick så får du i det innan nästa måltid. Glr det varje gång så är du snart uppe i dygnsmängden!

 

Utnyttja stillasittande aktiviteter!

På väg med bussen? Eller bilen? Ska på bio? Jobbmöte? Väntrummet till läkaren? Utnyttja att du sitter ner och gör ingenting annat. Så dricker jag som allra mest! När jag jobbar på eller fejjar hemma så glömmer jag. Bäst är när jag tex ska åka bil en bit. Då får jag lätt ner 1 liter utan att jag märker det!

Be nära och kära påminna dig!

Eller sätt upp lappar. Sätt fram en bringare på köksbänken. Ha ett glas vatten på nattygsbordet som ska ner innan du somnar? Ha en flaska på jobbet som alltid är kvar där. Tänk att varje gång du kissar ska du dricka ett glas vatten.

Det finns massa trix man kan göra för att inte glömma! Kom igen! Prova något så blir du säkert bättre på att dricka imorgon!

Kram på er!

Louise

 

Kommentarer

Har kommit på ett bra knep för mig! Har en 0,5 l flaska på nattduksbordet. Vaknar ofta till på morgonkulan och är lite törstig. Försöker tömma den innan jag går upp och äter frukost, annars blir det bara kaffe och knäckebröd, och sen måste man ju vänta med att dricka. Inte en bra start på förmiddagen!

Mycket bra tips! Börjat göra det på em inför dagen efter på morgonen. Då börjar jag dricka direkt när jag sätter på datorn!
Kram
Louise

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.