Hej! Inlägg om mellanmål brukar vara populära! Så här får ni massa tips!

Vi var ju i Frankrike förra veckan. Igår bjöd jag på middagstips från den resan. Idag är det mellanmålens dags. Och 6 måltider per dag varav minst hälften är så mellanmål så blir det ju onekligen rätt många mellanmål. Vardagar är ju lättare med knäcke på jobbet och möjligheten att förbereda många mål samtidigt. Nu på resande fot blir det ju lite mer tricksande. Men det går fint. Snart 2 år efter min operation så jag har fått rätt bra rutin på det.

Det gäller att

tänka framåt hela tiden. Sitter jag på en restaurang och det serveras några baguetteskivor i korg på bordet, så tar jag två bitar i en serviett och tar med. Stannar vi och tankar så köper jag en frukt för framtida mål. Även om jag inte tänkte äta precis nu. Man vet aldrig var man är tre timmar senare, så det är bäst att tänka framåt.

Ni med barn

vet ju hur man tänker till en tex 1-åring. Man har kex, rån och fruktmos med i skötväskan. Majskrokar. Russin? Välling och grötpulver? Man planerar utifrån att man inte vet exakt var man är några timmar senare och så tar med ”utifrån att”. Eller hur? Så är det precis med en Sleeve (eller GBP). Man måste tänka ”utifrån att”.

Så gjorde jag alltså här varje dag. På frukosten gjorde jag en extrabaguettebit med pålägg och lade i väskan. Tog med frukt och vatten. Hade med tomburkar i väskan som jag någon gång fyllde med överbliven sallad från en restaurang.

Nu hade vi ju lyxen att ha en lägenhet med egen kyl. Så jag köpte hem ostar och yoghurt och goda pålägg och grönsaker. Och tack vare det så kunde jag ju packa med mig bra saker varje dag.

Men även inte så ”bra” saker blev goda mellanmål. Precis som det ska vara. Provade Èclaire för första gången. Och även Madeleinekakor. Mums vad gott.

genom Tyskland köpte jag minisalami och Bretzel som blev ett perfekt mellanmål i bilen:

Mina barn (och även min man faktiskt!) mår så bra av att följa min mathållning. Har ni andra märkt det? Att andra i familjen också får bättre kosthållning? Mina barn vill ju också gärna ha ett mellanmål när jag äter det. Så det är sällan som någon får blodsockerfall i min familj. Himla bra!

Kvällsmålen vid 21-22tiden

blev oftast lite ost och vin (!). Lite baguette med goda pålägg. Härliga grönsaker och frukter. ALLTSÅ varför kan inte frukt och grönt smaka lika gott hemma som det gör till exempel i Frankrike. Alltså dessa ljuvliga aprikoser. Smakar som godis!

Det var mina tips för idag! Är det något mer ni undrar från resan?

Fick faktiskt inte dumping en enda gång. Fick lite magknip efter första kvällen på resan, i Eindhoven. Hade missbedömt tiden det tog att köra in, parkera och checka in, hitta restaurang och få in maten till bordet. Det tog närmre 4,5 timmar så jag var alldeles för hungrig när maten kom in. Och därav åt jag lite för snabbt och lite för mycket.

Så jag fick ligga i fosterställning en stund mellan vita härliga lakan. Sedan gick det bra. Sedan blev jag lite mer noggrann med tiderna och mellanmålen så efter det var det inte några problem.

Kram på er och ha en ljuvlig dag!

Louise

 

9+

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.