Det är väl ingen hemlighet att jag älskar mat? ÄÄÄÄLSKAR mat! Älskar att laga, läsa om, förbereda, planera, äta och tänka på mat! Alltid gjort. Men sedan snart 2 år tillbaka så skäms jag inte för det. För det gjord jag innan. Utan tvekan. Med 45 kilos övervikt så var det inte så kul att erkänna att mat var livet… Någon som känner igen sig?

Frankrikeresan innebär ju

tusen upplevelser och härliga händelser. Men för mig innebär det också att få lov att prova många nya saker. Och det gjorde jag!

Här är jag och min älskade man Micke på Amerikanska kyrkogården ovanför Omaha Beach.

Vissa middagar åt vi ute på resturang och vissa kvällar lagade vi mat hemma.

Här ser ni en lycklig Louise

visar en fantastisk måltid vid havskanten i Arromanche. Seafoodtallrik med bröd och aioli. Och rosé till. Inte synd om mig alltså. Och där kund jag äta rätt mycket. Tack vare att det var kall mat och nästan bara protein (jag koncentrerade mig på skaldjuren) och dessutom så äter man det rätt långsamt tack vare skalandet så jublade minimagen. Och gud så ljuvligt gott!

Uppe till vänster är helt ljuvlig Bôef Hache- alltså köttfärsbiff som vi köpte i vår favoritbutik CarreFour. Första kvällen körde vi direkt till den affären och provianterade inför veckan. Och där tycke jag Sverige är så fattigt. Det är så tråkigt i våra butiker. Men här finns helt ljuvlig köttdisk med all tänkbart kött. Dessa smakar så ljuvligt. Och det är bara rent kött och knappt något fett i det. Vi stekte det i smör och olja och hade sallad och smörslungad potatis och sockerärtor till. 

 

 

I mitten ser ni färskfångad torsk från marknaden med räkor från atlanten. Stekte torsken i smör och olja. Pressade över pressad citron och serverade med potatis och grönsaker. Barnen åt så det nästan sprutade ur öronen!

Jag har varit lite trött på matlagande senaste tiden.

Tycker det är så tråkigt med vardagsmat. Men nu har jag fått lite mer inspiration.. Älskar verkligen sådan här mat. Rena fina produkter utan en massa tillsatser. Det blir inte bättre än så här!

Längst ner är det en tjock biff stekt på samma sätt. Köpte lite såser till i affären. Så goda. Har med dem hem! Sedan till höger ser ni en lunchsallad från ett hak och en schnitzel med grönsaker från Nederländerna.

Klararfaktiskt att äta allt. Även friterat/stekt och pommes till. Hör liksom till på semester. Lika gott som jag tycker en fräsch fiskrätt med grönsaker är, lika gott är det med en schnitzel! Vad tycker ni?

Förresten, här ska ni får se på en schnitzel som heter duga!

Ett skämt ju! Portionerna i Tyskland är så stora, så det är inte sant. Jag delade denna med mina två barn och ändå blev det oroligt mycket över (se längst ner). Så fantastiskt gott. Men det går ju inte att äta så här mycket. Men om jag ska vara ärlig så hade jag nog klarat det för 2 år sedan. Kunde verkligen få ner mycket på den tiden. Tack till min Sleeve säger jag! Bästa Sleeven!

Nu äter jag så god mat.

Äter dessutom allt. Men bara precis lagom!

Har inte använt mitt mag-operationskort någonting på resan. Har delat med barnen istället eller tagit med rester hem, tack vare att vi hade eget kök.

Imorgon ska jag knåpa ihop ett inlägg om mina mellanmål i Frankrike. N ska få många tips om hur man kan tänka. På 7 dagar har det ju blivit rätt många mellanmål!

Kram på er och ha en underbar dag!

Louise

 

9+

Kommentarer

Åh så mycket gott!! Inte utan att det börjar knorra lite i minimagen när man ser alla fina bilder. Ni verkar haft det härligt! 🙂 Ser fram emot ditt inlägg med mellanmålstips.

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.