Hej! Läste ni mitt inlägg igår? Här kommer fortsättningen och lösningen på min nästan-kollaps. Och längre ner; bästa mellanmålet i min värld!

Så jag befinner mig alltså på barnkalas. Benen skakar. Tankarna lyder mig inte. Vet ärligt talat inte hur jag ska lösa detta. Känner inte föräldrarna till födelsebarnet så bra så jag vågade inte riktigt be om mat. Smsade min man och bad honom komma över (var inte långt från vårt hem) med något att äta men han hade åkt iväg.

Känner verkligen att minuterna är dyra. Verkligen! Känner mig svag och blek. Får dessutom svårt att ta mig för något. Kan liksom inte tänka ordentligt. Tankarna är som i sirap. Har ingen lösningsförmåga. Men mår allt sämre hela tiden. Men till slut så bad jag om en korv med bröd från kalasmaten och det är då verkligen som att trycka på en knapp.

Vänder direkt

Det tar bokstavligen 3 minuter sedan börjar kropp och knopp fungera igen. Humöret går upp, skakningarna slutar. Jag får styr på tankarna igen…

Sedan måste jag skärpa mig. Så hemma tryckte jag i mig en macka med smör direkt. Väntar 30 min och dricker vatten. En hel flaska på 600ml.

Sedan väntar jag cirka två timmar och tar ett riktigt bra mellanmål enligt min mage.

Mina absolut bästa mellanmål

Kvarg i botten, proteinrik sådan. Sedan tager vad jag haver. Kvarg med frukt har aldrig varit något för mig. Blärk faktiskt. Men kvarg med grönsaker och annat gott, det är toppen! har ni inte provat mina sådana här någon gång? Då måste ni bara prova!

Burk med kvarg i botten, blandade grönsakerEn hand håller en öppen burk med kvarg och grönsaker i

Många rynkar på näsan när de hör det. ”kan det verkligen vara gott?”. Men oj så gott det är! Det blir som att äta skagenröra på en macka. Eller som när man äter bakad potatis med någon god röra till. Det är ju gott va?

Så dessa är verkligen toppen!

Denna gången blev det 5/5 poäng!

Kvarg. Slantar av korv som var kvar från någon middag i veckan. Några tsk av min hemgjorda pesto. Fint hackad råa sockerärtor och salladslök. Salt och peppar. Och så lite pizzasallad. Skratta inte! Det var så in i bänken gott! Hade jag haft oliver hade jag nog tagit det för det är så gott med det där salta. men så såg jag en burk pizzasallad och insåg att det har ungefär samma slags salta/vinäger-smak. Och det var gott! Riktigt gott!

 

Och helt bra från min kollaps blir jag alltså inte förrän detta mellanmål var uppätet. Då är jag ”normal” igen.

Men sådan tur att jag fick rätt på det. Jag har inte diabetes (peppar peppar) men jag undrar nyfiket vad mitt blodsockervärde skulle landa på där jag stod i grannarnas vardagsrum och inte visste vad jag skulle ta mig till? Tror att detta är exakt vad en diabetiker med för lågt värde känner. Kroppen skakar och funderar ej. Men även hjärnan fungerar dåligt. Det är ju exakt det som diabetiker brukar beskriva.

Ja trots att det gått 2,5 år sedan min Sleeve så kan detta hända. Är inte direkt rädd för det, det händer sällan. Men det är det som gör att jag är väldigt noga med mina matregler. Jag äter var 3e timme, äter långsamt, dricker inte till maten och äter proteinrikt. Och när sådant här händer så blir jag ännu mer noga.

Så var rädda om er! Ta detta på allvar. Och vet att operationen är för livet. Inte en quick-fix!

Kram på er och ha en fantastisk söndag!
Louise

 

18+

Kommentarer

Gjorde exakt samma igår! Tar en promenad efter frukost, 2 knäcke, en promenad som blir lång, på väg hem ser jag dropin massage, härligt men kommer hem 14.30. Äter tacorester. Ont i magen. Lägger mig på soffan. Upp efter en stund å svimmar. Vaknar snabbt vad jag tror å rycker i armar å ben som kramper… läskigt och lärorikt..
Går på fest lite senare och mår ok.
Svårt att dricka vatten vilket är en av mina issues. Måste bli bättre på att småklunka under dagen.
Tack för att du berättar. Snabb feedback på min historia!😘

0

Åh vad läskigt! Försök håll upp en bringare eller flaska m vatten och ha den nära dig, då tror jag att det är lättare att få ner det! Kram på dig!
Louise

0

Skönt att du kunde vända det!
Sleeven är verkligen för resten av livet och kräver att vi gör jobbet 😊

0

Usch vad läskigt! Det är nog smart att alltid ha ngn färdig nödproviant i väskan för sånna situationer, har förstått att Wasa sandwich är poppis hos en del.

0

Ja verkligen! Bra du påminde, många har sagt Wasa-knäcke och jag har glömt att köpa det. Brukar ha proteinbars men gillar dem egentligen inte. Och just igår låg den hemma i väskan…😃 kram!!!
Louise

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.