Hej! Julkaksbak står på schemat. Ni tycker nog inte jag är klok men på 1,5 timme har jag bakat 6 sorters kakor… Gjorde mördeg och gjorde 4 olika kakor av det. Och sedan lite chokladkolakakor och danska Kransekager. Är själv lite förvånad och imponerad faktiskt. Men jag gör ofta så, om jag ställer till oreda i köket så kan jag lika gärna göra flera saker samtidigt. Gör ofta 2 middagar på en gång. Effektivisera liksom! Så slipper jag laga mat vissa dagar. Smart? I think so!

Plåtar med två sorters mördegskakor

Plåtställ med tre plåtar med diverse småkakor

Barnen dekorerade pepparkakshusdelar som vi sedan ska sätta ihop!

Nu när jag stod i köket och bakade så slog det mig att jag vill gärna berätta för er som int där opererade eller inte kommit så långt som jag att

Livet blir faktiskt precis som vanligt igen.

Vad menar jag med det? Jo, jag bakar som vanligt med barnen, går på julbord med kollegorna som vanligt, lagar mat som vanligt, fikar som vanligt. Livet rullar på precis som vanligt och jag känner mig ALDRIG begränsad av min minimage.

Jag tycker det är viktigt att berätta. Vill verkligen förmedla om hur lätt livet är för mig nu för tiden.

Men som titlens avslöjar så är det ju också inte alls som vanligt nu för tiden. Det bästa är ju att jag inte har någon matångest, att jag trivs i min egen kropp och har fått en helt ny frihet och styrka! Men också att insättningen till flera saker ändrats. Som på julbordet med jobbet i torsdags. Innan hade jag liksom sett fram emot att äta mycket. Usch vad jag inte gillar att skriva och erkänna det men så var det. Tycker så vansinnigt mycket om mat så det blev en konstig hobby. Men nu? Ser fram emot att äta gott absolut, men mer att umgås med mina kollegor. Att smaka lite nya maträtter som jag inte lagar själv. Att klä upp mig och att ha kul. Prioriteringen har liksom skiftat.

Och också att man numer väljer det godaste och struntar i resten. Det fanns massa korvar och skinkor och salamis. Men det hoppade jag över. Det kan jag äta hemma. Men en tomat- och getostterrine ville jag prova och en cumberlandsås till julskinkan. (Tips: det var SÅÅÅ gott!!).

Så jag vill verkligen lugna oroliga själar med att livet blir som vanligt och det blir till och med bättre!

Kram på er idag!

Louise

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg